GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2023 Perşembe 18:32

ESHOT'tan vekillik için çifte istifa!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Eser Atak ve ESHOT Teftiş Kurulu Başkanı Turgay Bozoğlu milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs’ta genel seçimlerin gerçekleştirileceğini açıklaması sonrası devlet kurumlarından ve siyasi partilerden istifalar gelmeye devam ediyor.

Devlet kurumlarında çalışanların ve siyasi partilerde görev alanların 16 Mart’ta (bugün) istifalarını sunmasının gerektiği süreçte devlet kurumlarından da istifalar geliyor.

İKİ İSİM İSTİFA ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ESHOT’ta Genel Müdür Yardımcısı Eser Atak ve ESHOT Teftiş Kurulu Başkanı Turgay Bozoğlu'nun milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiği öğrenildi. İki ismin ayrıca milletvekilliği aday adaylığı için de başvuru yaptığı öğrenildi.

Eser Atak kimdir?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başdanışmanı olan Bülent Tanık'ın Çankaya Belediye Başkanlığı döneminde şehir plancısı olarak görev yapan Eser Atak, başkan yardımcılığına getirilmişti. Özürlüler İdaresi'ndeki 11 yıllık uzmanlık görevinden ayrılarak Çankaya'da Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Şehir Plancısı Eser Atak, engelsiz mekan, kentsel ulaşım, toplumsal ekoloji, yaya hakları ve yerel yönetimlerle ilgili çalışmaları ve yazılarıyla tanınıyor. Atak ayrıca, 2002- 2006 yılları arasında Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi yöneticiliği de yürütmüştü.

Turgay Bozoğlu kimdir?
1981 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olan Turgay Bozoğlu, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında ABD Southern New Hampshire Üniversitesi'nde master programını tamamlayan Bozoğlu, 2011 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktorasını tamamladı. 1987 yılında hesap uzman yardımcılığı görevini üstelenen Bozoğlu, 1990'da hesap uzmanlığına, 1997 yılında baş hesap uzmanlığına atandı. 1999 yılında Maliye Bakanlığı Bakan Danışmanlığı'nda görev alan Bozoğlu, 2008 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakan Danışmanlığı'nı yürüttü. 2009 yılında Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanı olan Bozoğlu, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti. Bozoğlu, CHP İzmir 1. Bölge 8'inci sıra milletvekili adayı gösterilmişti. Bozoğlu son olarak Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevi de yürüttü.