GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ocak 2018 Salı 19:19

ESHOT Genel Müdürü'nün dövülmesi olayında azmettirici yakalandı: Kimliği şok etti!

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’e saldırının azmettiricisi olarak DİSK Genel İş Sendikası İşyeri Temsilcisi İbrahim Pamuk’u gözaltına aldı.

EGEDESONSÖZ- ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’e dün akşam evinin önünde saldıran kişiyi cep telefonundan yola çıkarak yakalayan İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri araştırma sonucu önemli bir bilgiye ulaştı. Canbek’in yüzüne ve kafasına vurarak yaralayan 17 yaşındaki şahıs kendisini azmettirenleri sorguda itiraf etti. Emniyet Müdürlüğü’nün savcılık koordinesinde yaptığı araştırma sonucunda tanıdık bir isme ulaşıldı. 

Saldırgan, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın ESHOT’ta örgütlü olan 2 No’lu Şube’nin İşyeri Temsilcisi İbrahim Pamuk’un ismini verdi. Konak İlçesi eski Aziziye Mahallesi Muhtarı da olan Pamuk, uzun süredir ESHOT bünyesinde çalışıyordu. Pamuk’un Genel Müdür Canbek ile problemler yaşadığı öğrenildi. Öte yandan polis, Pamuk’u düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. 

DİSK'TEN AÇIKLAMA: KINIYORUZ
DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı Genel Müdür Canbek’e saldırıyı kınadı. Sarı, “Biz otobüs şoförlerimize bir kişi saldırdığında nasıl tepki gösteriyorsak aynı tavrı genel müdürümüze saldırı olunca da gösteririz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Sendika olarak gereken cezanın verilmesi için de tavrımızı alırız. Bir kişinin hatası ve yaptığı davranış tüm örgütlü yapıya yıkılamaz. Yaklaşık 600 işyeri temsilcimizden birisi olan bu kişinin yaptığını kınıyoruz. Hukuki sürecin de takipçisi olacağız” dedi. 

SALDIRGAN TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Y. tutuklandı. İ.P'nin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.