GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ocak 2018 Salı 10:12

ESHOT Genel Müdürü'ne saldırıda yeni gelişme: O saldırgan yakalandı!

ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’e evinin önünde yapılan saldırı sonrası emniyet bir kişiyi gözaltına aldı. Olay yerinde boğuşma sonrası düşen telefondan yola çıkarak saldırganın izini süren polis 17 yaşında olan bir şahsı yakaladı. Kişi, çocuk şube ve cinayet büro amirliği tarafından sorguya alındı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdaki ana kurumu ESHOT Genel Müdürlüğü’nün uzun yıllardır kaptan köşkünde oturan ismi Genel Müdür Raif Canbek’e yapılan saldırının ardından başlayan araştırma sürüyor. Dün gece, Karşıyaka Bostanlı’da evine girerken bir kişinin saldırısına uğrayan Canbek, yüzüne ve kafasına gelen tekme ve tokatların ardından ambulansla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yüzüne dikiş atılan Canbek’in ziyaretine Başkan Aziz Kocaoğlu da gitmişti.

YAKALANDI!
Genel Müdür Canbek’e saldıran kişi güvenlik kameralarının araştırılması sonucunda tespit edildi. Kimliği ve yüzü görünen şahsın arkasında kimlerin olabileceği ile ilgili de çalışma başlatıldı.  Boğuşma anında düşen bir cep telefonundan yola çıkan polis yaptığı inceleme sonrasında 17 yaşında bir kişiye ulaştı. Gözaltına alınan şahıs sorgulanmak üzere çocuk şube müdürlüğü ve cinayet büro amirliğine götürüldü.

İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın da bizzat takip ettiği saldırıyla ilgili Vali Erol Ayyıldız’a da bilgi verildiği öğrenildi. 

KOCAOĞLU'NDAN KINAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Kocaoğlu, "Yakın çalışma arkadaşım, ESHOT Genel Müdürümüz Raif Canbek'e yapılan kalleş saldırıyı kınıyorum. Hepimize büyük geçmiş olsun" dedi.