GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Televizyon
15 Aralık 2022 Perşembe 12:28

Erkan Petekkaya: Çok zor bir rolü oynuyorum

Kanal D ekranlarında yayınlanan ve ilgiyle takip edilen 'O Kız' dizisinde Kadir rolünü canlandıran Erkan Petekkaya, önceki akşam bir organizasyonda kameralara yansıdı. Erkan Petekkaya, ‘O Kız’ dizisinde hayat verdiği ‘Kadir’ karakteriyle alakalı konuştu.

Erkan Petekkaya, şu sıralar ‘O Kız’ dizisiyle evlerimize konuk oluyor. Yapımda başrolü Sezin Akbaşoğulları, Cengiz Orhonlu ve Dilin Döğer’le paylaşan oyuncu, doğum kazası yüzünden zihni beş yaşında kalmış Kadir’i canlandırıyor.

Petekkaya, rolüne adapte olabilmek için bu tarz rahatsızlıkları yaşayan hastalar ve hasta yakınları ile bir araya gelerek gözlem yapmıştı. Petekkaya yaşadığı deneyim ile ilgili; “Öncelikle konunun uzman doktorlarıyla görüştüm. Bu tarz zihinsel rahatsızlıklar ile ilgili bilgiler edindikten sonra birkaç arkadaşımın derslerine katıldım, sohbetler ettim. Anlamaya, yakınlarını hissetmeye çalıştım. Kadir sayesinde melekler ile tanışma imkânım oldu. Buradan hepsine teker teker çok teşekkür ederim” demişti.

"HAFTALARCA UYUMADIM"

Kadir’e 'evet' demeden önce oldukça zorlandığını dile getiren Erkan Petekkaya, "Biraz zor oldu, çok zor bir rol çünkü. İlk başladığım günden baya bir düşündüm, 'Oynasam mı? Oynamasam mı?' diye. Ama sonunda mesleki olarak bana katacaklarına inandığım için bu riski göze aldım. Büyük bir riskti aslında. Zannediyorum ki fena olmadı. Daha da iyi olacak. Çok farklı, çok zor bir karakter. Kadir için bir sürü şey çalıştım. Araştırma yaptım, günlerce, haftalarca uyumadım. Ama doğru bir yolu yakaladığıma inanıyorum” demişti.