GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ağustos 2022 Cuma 08:56

Erdoğan ve Putin Soçi’de buluşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek. Erdoğan ve Putin 19 Temmuz’da Tahran’da yapılan 3’lü zirve kapsamında görüşmüştü. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sürdüğü bir ortamda Erdoğan ile Putin son bir ayda ikinci yüz yüze görüşmesini gerçekleştirecek

Soçi görüşmelerinde gündemin ilk sırasında terörle mücadele ve Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni operasyon başlıklarının olması bekleniyor. Masadaki bir diğer kritik başlık ise Tahıl Koridoru ile ilgili anlaşma ve Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin tekrar başlaması olacak. Akkuyu Nükleer Santrali de görüşmede üzerinde durulacak konulardan biri olacak. 


‘Detaylı istişare’ 
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Sayın Cumhurbaşkanımızın Rus mevkidaşıyla yapacakları görüşmelerde Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanısıra güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır” denildi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin açıklamasında “19 Temmuz’da Tahran’da yapılan ikili görüşmede varılan mutabakata istinaden ticari-ekonomik bağları daha fazla geliştirme perspektifleri ve enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı da dahil çok vektörlü Rus-Türk işbirliğinin detaylı bir şekilde istişare edilmesi planlanıyor” dedi. Peskov, uluslararası gündemdeki güncel konularla ilgili görüş alışverişi yapılmasının planlandığını da kaydetti. (Milliyet)