GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Eylül 2022 Cuma 14:50

Erdoğan, Soyer için ‘yargı’yı işaret etmişti... Öztrak: Ellerinden geleni ardına koymasınlar!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül konuşması sonrası yargıyı işaret etmesine tepki göstererek “Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Bütün bu meseleler nereden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Söyleyelim. Millet eziliyor, pahalılık almış başını gidiyor, kimsenin bunu duyduğu yok. İnsanlar gününü asıl geçireceklerini, çocuklarını nasıl besleyeceklerini, okula gönderdikleri çocuklarına ne alacaklarına bakıyorlar. Bunu unutturmak için ‘cambaza bak cambaza’ politikası” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in kurtuluşu olan 9 Eylül’de sarf ettiği cümlelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda sert bir tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan Tunç  Soyer için yargı yolunu işaret ederken, “33 sene Osmanlı’yı idare eden bir Sultan Abdülhamid’e utanmadan, sıkılmadan öyle yakıştırmalar yapılması asla kabul edilemez. Bir de Merdan Yanardağ diye birisi var. O da Osmanlı hakkında ahlaksız ifadeler kullanıyor, hakaretler ediyor. Bu ifadeleri kesinlikle nefret suçuna da girer. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın sözlerine ise CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan tepki geldi.  

FATİH DE BİZİM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DE…
Soyer’in sözlerinin ‘ecdada hakaret’ olarak yorumlanamayacağını belirten Öztrak, “Ben açık olarak söyleyeyim, o sözlerde ecdadımıza hakaret etme falan yok. Biz ecdadımıza onlardan daha çok sahip çıkarız, bir kere bu bilinsin. Orada Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta söylediği şeylerin tekrarı var. Nutuk’un girişini açık bakıp okuyacaklar; kime/ne diyor görecekler. Kim hain, kim gaflet içinde, kim dalalet içinde görecekler. Açsınlar Nutuk’un girişini bir zahmet edip okusunlar,  Atatürk’ün söylediklerine baksınlar. Dolayısıyla kimse öküzün altında buzağı aramasın, kimse buradan olay çıkarmaya çalışmasın. Mızıkçılık yapmasın. Kaybettiler, şimdi başka yerlerden olay çıkarıp milletin hassas olduğu noktayı kazımasın. Bir daha söylüyoruz. Alparslan da bizim, Fatih de bizim, Mustafa Kemal Atatürk de bizim” dedi.

BİZİM ATAMIZ DEĞİL
‘Vahdettin’de atamız’ söylemelerine tepki gösteren Öztrak, “Vahdettin ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlendirmelerine bir baksınlar. Kim boğazı açmış? Çanakkale Boğazı’nı geçilmez yapmış bu millet, padişah bir emirle Çanakkale Boğazı’nı açmış. İstanbul’un önüne kadar emperyalist donanmasını getirmiş. Kim yapmış bunu? Eğer bizim atamızdır diyen varsa varsın onların atası olsun, bizim değil” ifadelerini kullandı.

SANDIK GELİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yargı’ çıkışına da rest çeken Öztrak, “Ellerinden geleni ardına koymasınlar. Bütün bu meseleler nereden kaynaklanıyor biliyor musunuz? Söyleyelim. Millet eziliyor, pahalılık almış başını gidiyor, kimsenin bunu duyduğu yok. İnsanlar gününü asıl geçireceklerini, çocuklarını nasıl besleyeceklerini, okula gönderdikleri çocuklarına ne alacaklarına bakıyorlar. Bunu unutturmak için ‘cambaza bak cambaza’ politikasından başka bir şey yapmıyorlar. Ülkenin gerçek gündemine dönsünler. Bu milletin yaşadığı sıkıntıları bu millet unutmayacaktır, unutturamayacaklar. Bir şey de yapabilecekleri yok artık. Bir an önce sandığı getirsinler diyoruz, zaten zamanında da sandık geliyor. Bir yıldan az kaldı” diye konuştu.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR…
Seçimlerin yaklaşması ile bu tür söylemlerin ve yargı restlerinin artacağını dile getiren Öztrak, “Seçim yaklaştıkça kutuplaştırmayı arttırarak milletin gerçek gündemini karartmaya çalışacaklar. Yoksulluğun üstünü örtmeye çalışacaklar. Hayat pahalılığın üstünü örtmeye çalışacaklar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, geliyor artık gelmekte olan” dedi.