GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ocak 2016 Çarşamba 14:42

Erdoğan'ın tepkisi sürüyor: Bunlar yarım porsiyon aydın

19. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, barış bildirisine imza atan akademisyenlere tepkisini sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşuyor. Erdoğan, "Terör örgütünün sözcülüğünü yapan siyasetçi, terör örgütü gibi muamele görmeyi hak etmiş olmaz mı? Kimse hukuk önünde, bilhassa devletin ve milletin bekası söz konusu olduğunda asla layüsel (kendisinden hesap sorulamayan) değildir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'MİLLETİN OYUYLA GÖREVE GELMİŞ MUHTARLAR'
Bir yılda 19 defa 400'er kişilik gruplar halinde muhtarlarımızla bir araya geldik. Birileri bu buluşmalarımızdan çok fena rahatsız oldu. Sizler Cumhurbaşkanlığı makamına geliyorsunuz ya, birileri çıldırıyor. Doğrudan milletin oyuyla göreve gelmiş Cumhurbaşkanı ile yine milletin oyuyla göreve gelmiş muhtarların bir araya gelmesi niye bu kadar rahatsız ediyor?

Tek parti CHP'sini anlatmak için çok enteresan bir şey kullanılıyordu. "Halk plajlara hücum etti, vatandaşlar denize giremedi..." Bunlar istedikleri kadar çırpınsınlar. Eski Türkiye yok. Artık sözün millette olduğu yeni Türkiye inşası sürecindeyiz.

'YARIM PORSİYON AYDINLAR'
Cem Karaca bunlar için "Yarım porsiyon" diyor. Bugün aydın geçinenler çeyrek porsiyon kıymetinde dahi değil, istisnalar kaideyi bozmaz.

Siyasetçi, millete efendi olmaya değil hizmetçi olmaya gelirse değer kazanır. Akademisyen dediğin de özgün bilimsel çalışmaları ile konuşur bu bildirici güruhun çoğunun, ne ülkemize ne de insanlığa katkılarının olduğunu duymadık, görmedik. Böyle bir terör örgütünün yanında yer alıyor musun, almıyor musun? Ülkemizde akademi dünyasının bu derece çoraklaşmasının sebebini bu tür vasilerle çok daha iyi anlıyoruz. Bunların ağababaları da böyleydi. İsimler değişiyor ama zihniyet aynı. Bunları eleştirince düşünce özgürlüğü diye feryada başlıyorlar. Siz eleştirince düşünce özgürlüğü ben eleştirince düşünce özgürlüğüne saldırı... Birazcık aydın namusu taşıyan eleştirmek kadar eleştiriyi de hazmeder.