GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2023 Cumartesi 21:10

Erdoğan’ın ‘muhalefet yardım yapmıyor’ sözüne CHP’li Torun’dan yanıt… Tek tek açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet belediyelerinin bölgede yardım yapmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yapılan yardımları tek tek açıkladı.

EGEDESONSÖZ – Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bölgeye pek çok kurum ve kuruluş tarafından yardım seferberliği yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında muhalefet partilerinin büyükşehir belediyelerinden hiçbirinin deprem bölgesinde olmadığını iddia ederek, “Yaptıkları herhangi bir şey yok. 11 vilayette, Elazığ hariç hepsini gezdim, hiçbir zaman oralarda gerçekten muhalefetin büyükşehir belediyelerinden kimseyi göremedim. Muhalefet her zamanki gibi suiistimal, ayrıştırma üzerine bir tarzla hareket ediyor. Partimizin büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, istisnasız sağolsunlar, kardeş belediyeler ilan etmek suretiyle kendilerine zeminler oluşturdular, çalışıyorlar” dedi.

TORUN YAPILAN YARDIMLARI AÇIKLADI
Erdoğan’ın sözleri üzerine açıklamalarda bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir video ile CHP’li büyükşehir belediyelerinin bölgeye yaptığı yardımları sayısal veriler ile şöyle açıkladı:

Belediyelerimiz asli görevi olmamasına rağmen depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarını seferber etti. Bugüne kadar belediyelerimiz; 9 bin 266 araç, 27 bin 135 personelini bölgeye gönderdi. Her türlü insani yardım malzemesini taşıyan 7 bin 55 TIR, depremzede vatandaşlarımıza ulaştırıldı. 154 mobil mutfak, 163 ikram aracı, 18 mobil fırın bölgede hizmet verdi, vermeye de devam ediyor.

Bunların yanı sıra 2 milyon 925 bin battaniye, 48 bin çadır, bin 400 konteyner, 265 bin ısıtıcı ve soba, 4 milyon 500 bin hijyen pakedi, 2 bin 204 jeneratör, bin 868 mobil tuvalet ve duş halkımıza bölgedeki mağdur vatandaşımıza ulaştırıldı.

‘HALEN DAHA BİR İSTİFA YOK’
Belediyelerin asli sorumluluğu olmamasına rağmen yardım yaptıklarının altını çizen Torun, halen daha bir istifa olmadığını söyleyerek, “Bunların yanında, altyapı hizmetlerinden sağlık hizmetlerine kadar pek çok hizmet de yapıldı. Şu anda görevlendirdiğimiz 129 belediye, deprem illerinde yerleşik olarak hizmetlerine devam ediyor. Buradan vatandaşlarıma sormak istiyorum. Yaşanan acının bu kadar büyük olmasının tek sorumlusu olan bir iktidardan ne yapmasını bekleriz? Bakın bir görevden alma yok, hala bir istifa yok. Hala bu sorumluluğu üzerine alan yok. Peki ne var? Asli sorumluluğu olmamasına rağmen yardıma koşan belediyelerimizi suçlayan bir iktidar var. Suçlayan bir anlayış var. Suçlayan bir Erdoğan var. Gerçekten akıl alır gibi değil” dedi.