GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Haziran 2018 Pazartesi 11:33

Erdoğan'ın mitingindeki 'Ödemiş' tartışması: İlçe Başkanı'ndan çok sert sözler!

Denizli’deki mitingde Ödemiş sloganları atılması sosyal medyada ve kamuoyunda taşıma miting tartışmalarını alevlendirdi. Ödemiş İlçe Başkanı Delibalta ise, “16 gencin Denizli’ye gitmesini taşıma miting olarak değerlendirmek şerefsizlikten başka bir şey değil” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi sırasında ‘Ödemiş seninle gurur duyuyor’ şeklinde atılan sloganı sonrasında kamuoyuna yansıyan ‘taşıma miting’ tartışmaları hakkında konuştu.

İlçe Başkanı Delibalta, “ Ben yoktum orada, ilçe teşkilatı da yoktu. Bir gün önceki gece çalışmamızın içerisinde gençler cumhurbaşkanımızın Denizli’ye geleceğini söyledi. Bu kadar yakınken görmeye gidelim dediler. Bir sevdayla yola çıktılar. Gençlik kolları başkanıyla birlikte 16 kişilerdi.  Orada nasıl bir şey yaptılarsa kendilerini göstermek amacıyla Ödemiş diye bağırmışlar. Denizli’deki o kadar insan arasında seslerini duyurmaları da farklı, enteresan olmuş” dedi.

- DENİZLİ MİTİNGİNDE ERDOĞAN'I ŞAŞIRTAN 'ÖDEMİŞ' SESLERİ!

BELDEN AŞAĞI VURMAK VE SİYASİ BİR TERBİYESİZLİKTİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘yahu arkadaşlar Denizli’de de mi Ödemiş var?’ cümlesi sosyal medyada şaşkınlık olarak yorumlandı. Başkan Delibalta bu durumla ilgili, “Denizli’de Ödemiş vardan ziyade Ödemiş’in Denizli’de olması tabi ki cumhurbaşkanını şaşırttı. Sevgilerini göstermeye gitti çocuklar. Kameraların aldığı 16 insan var. Siyaseten belden aşağı vurmaya çalışmak siyasi bir terbiyesizliktir” diye konuştu.  

Teşkilat tarafından kendisine yönelik olumsuz dönüşler olduğunu ima eden Delibalta içeriğe dair detaylı bilgi vermedi. Delibalta sadece,  “Parti içinde bazı durumlar oldu ama bu özel” dedi.  

16 GENCİN DENİZLİ’YE GİTMESİNİ TAŞIMA MİTİNG OLARAK DEĞERLENDİRMEK ŞEREFSİZLİKTİR
Taşıma miting söylemlerine dair de konuşan Delibalta çok sert bir açıklama yaptı. Delibalta, “Bunu terbiyesizlik olarak görüyorum. 16 insanı taşıma olarak görüyorlarsa bir şey söylemiyorum. Sosyal medyadaki eleştirileri haddini bilmeyen, terbiyesiz daha da ilerisi şerefsizce olarak görüyorum. 16 gencin Denizli’ye gitmesini taşıma miting olarak değerlendirmek şerefsizlikten başka bir şey değil” ifadelerini kullandı.