GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Mart 2018 Pazar 15:06

Erdoğan: Her an seçim olacakmış gibi...

Giresun'da AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 seçimleri için start vermiş olmalarının birileri tarafından spekülasyonlara alet edildiğini söyleyerek, "AK Parti'nin her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi parti" olduğunu ifade etti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da AK Parti'nin il kongresinde konuştu. Erdoğan, "Birileri bizim 2019 seçimleri startını vermiş olmamızı spekülasyonlarına alet ediyor. Bizim dinamizmimiz üzerinden kendilerince senaryolar üretiyorlar. Biz parti olarak her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi partiyiz" dedi.

Erdoğan, Cumhur İttifakı'yla ilgili olarak, "2019'da AK Parti'yi ve 'Cumhur İttifakı'nı, MHP ile yapmış olduğumuz ittifakı gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Afrin Harekatı'yla ilgili olarak, "Salona girerken aldığım rakamı söyleyeyim. 3 bin 747 terörist etkisiz hale getirildi." diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Gece gündüz koşturacak, ülkemizi her açıdan layık olan seviyeye getireceğiz. Afrin Harekatı ile artık bir diriliş hamlesinin içerisine girildi. Buna diriliş muştusu da diyebiliriz. Buna var mıyız? Yeniden bu diriliş hamlesi ile 2019'un mart yerel seçimlerini, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlamento seçimlerine hazır mıyız? Hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadık.

Ana muhalefetin başındaki zat gibi "yüzde 40 oy almazsam istifa ederim" demedik. Seçimleri kaybettiği halde pişkince koltuğa yapışanlardan oldu mu? Hala oturuyor. Biz hep daha yükseğe çıkmak için çaba harcadık. Aynı oranları elde etmeyi bile eksiklik, eksilik, noksanlık olarak değerlendirdik. 

2019'da yapılacak seçimlere de bu anlayışla hazırlanıyoruz. Önümüzdeki yılın ikinci yarısına 3 bin 500 kişilik salonumuz hazır hale gelecek. Sayın Bakan işi hızlandırın, daha hızlı. (Habertürk)