GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mart 2016 Salı 09:41

Erdoğan’dan Sarraf sorusuna Pensilvanyalı yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasının Türkiye'yi ilgilendiren bir konu olmadığını söyledi ve "Kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye hareket ediyor.

Öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'a basın toplantısında İran asıllı işadamı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına yönelik değerlendirmesi soruldu.

Bunun Türkiye'yi ilgilendiren bir konu olmadığını söyleyen Erdoğan, "Gerekçesini bilmeden bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Ancak kara paranın babaları Pensilvanya'da duruyor. Geçenlerde ABD'deki hukuk büroları ilginç suç duyurularında bulundular. Paralel devlet yapılanmasının ABD'de eğitim öğretim kurumları var. Önce bunlara yönelik adım atsınlar, bunlara yönelik hiç adım atmadılar. Biz kendilerini bu konuda uyardık" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar diğer başlıklar şöyle:

"Obama'nın davetine icabetle nükleer güvenlik zirvesine katılmak üzere Washington'a hareket edeceğiz.

Bu zirve küresl güvenlik ve istikrara yönelik en ciddi tehditlerden nükleet terörizme karşı çabaların birleştirilmesi amacıyla yapılıyor. Dördüncü zirvede önemli meseleleri ele alacağız.

Artık terörle mücadelede samimi bir işbirliği yapılmalı. Washington'da muhtelif üst düzey görüşmelerimiz olacak. Zirve vesilesiyle ülke liderleriyle ikili görüşmeler yapacağız. Yatırımcılar ve akademik çevrelerle görüşmelerimiz de olacak.

Başika'da asker artışıyla alakalı bir tedbir değil. Saldırıya misliyle karşılık verildi. Koalisyon uçakları ve ardından bizim uçaklarımız vurdu."