GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ağustos 2022 Cumartesi 07:13

Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir'e deprem eleştirisi: Hiçbir şey yapmadılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir depremi üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldı. Erdoğan, “İzmir’de deprem oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kimde? CHP’de. Ne yaptılar. Hiçbir şey” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni"ne katıldı.

Erdoğan törende 117 vatandaşın hayatını kaybettiği İzmir depreminin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef aldı.

Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:

Deprem, sel baskını, heyelanların bu ülkenin gerçeği olduğunu unutmadan insan aklı ve teknolojinin el verdiği her tedbiri alarak Rabbimize teslim olacağız. Şimdi ana muhalefet, ya Antalya'da yangın oldu. Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir belediyesi onlarda. Ne yaptınız? Oralarda herhangi bir şey yaptılar mı? Yine biz yaptık biz. İzmir depremini hatırlayın. İzmir Büyükşehir Belediyesi kimde, CHP'de. Ne yaptılar? Hiçbir şey.

BÖYLE YAPARSANINIZ BİR FELAKET GELİR HEPSİNİ SİLER SÜPÜRÜR
Bütün o deprem konutlarını ayağa kaldıran yine biz olduk. Niye, büyükşehir belediyesi CHP'de diye biz bakıp, seyredemezdik. Öyleyse elleri kolları sıvadık ve devlet olarak buralara yardım elimizi uzattık. Bu işler lafla olmaz, yalanla olmaz, çarpıtmayla olmaz. Eğer böyle yaparsanız bir felaket gelir hepsini de siler süpürür. Bunun için milletimize ne söz vermişsek harfiyen yerine getiriyoruz. Yapılamayacak hiçbir sözün yükünün altına girmiyoruz. Her zaman ne dedim: Ne aldanan olacağız ne aldatan. İlkemiz bu. Elbette her konuda bu ilkeyi hayata geçerli kılacağız. Ama depreme ve diğer afetlere hazırlık konusunda bu ilkeye tavizsiz bir şekilde bağlıyız. Sizlerden bu tür hassas meselelerde aklın ve bilimin ışığında yapılan işler dışında esip gürleyenlere itibar etmemenizi istiyorum.