GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
9 Kasım 2021 Salı 15:26

Erdoğan'dan enerji yorumu: Meydanı boş bırakmayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Santrali'nin ardından 2. ve 3. nükleer güç santrali için hazırlıklara başlanacağını açıkladı. Erdoğan, ''Ağaç bahanesiyle vizyon projelerimize kastedenlere nasıl fırsat vermediysek çevre diyerek enerji hamlemizi dinamitlemeye çalışanlara meydanı boş bırakmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

''Salgın şartlarına rağmen Türkiye'nin geleceğine inanan yatırımcılarımızı tebrik ediyorum. Türkiye ekonomisi son 19 yılda olağanüstü -bir iki dönem haricinde- yüksek büyüme trendini sürekli devam ettirmiştir.

''AKKUYU SANTRALİ'NİN ARDINDAN SÜRATLE 2. HATTA 3. NÜKLEER GÜÇ SANTRALİMİZ İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLAYACAĞIZ''

Hükümet olarak artan enerji ihtiyacını dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk ünitesini 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz. Akkuyu Santrali'nin ardından süratle 2. hatta 3. nükleer güç santralimiz için hazırlıklara başlayacağız.

Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığına, Türk milletinin refahına dair yüreğinde zerre kadar hassasiyeti olanın nükleer enerjiye karşı çıkması mümkün değildir. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızdan daha fazla istifade etmenin yollarını arayacağız.

''DOĞALGAZ KEŞFİ İLE TÜRKİYE ARTIK FARKLI BİR LİGE YÜKSELMİŞTİR''
Dünyanın 32 ülkesinde 443 nükleer güç santrali halen faaliyetteyken 'Türkiye nükleer enerjiye sahip olmasın' demek ihanet değilse gaflettir.

Rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıyoruz. En temiz enerji kaynaklarına karşı çıkmanın çevre ile ilgisi yok.

14 derin deniz kuyusu açtık, geçen sene Karadeniz'de tarihimizin en büyük doğalgaz keşfine imza attık. Bu keşifle Türkiye artık farklı bir lige yükselmiştir. Karadeniz'de de Akdeniz'de de nerede ne varsa bulup çıkaracağız. Karadeniz'deki gazın devreye girmesi Türkiye'yi rahatlatacak, ekonomimizdeki çarpan etkisi artacaktır.

Gazı çıkardığımız anda bu gazı halkımızla paylaşacağız. Ülkemizin derin denizlerde arama sondaj ve üretim kabiliyetleri üst bir noktaya ulaşacaktır. Karadeniz'deki gazın ilk fazının 2023'te kullanılabilir bir hale gelmesi için çalışıyoruz.

Ağaç bahanesiyle vizyon projelerimize kastedenlere nasıl fırsat vermediysek çevre diyerek enerji hamlemizi dinamitlemeye çalışanlara meydanı boş bırakmayız.

Ana muhalefet, yavru, yavrular, şehir hastanelerinden rahatsız oluyorlar. Şimdi yeni bir şey daha uydurdular 'Hastane var da doktor yok' diyorlar. Hepsi de var. Dün 40 bin sağlık personeli daha ilave etme kararını aldık ve açıkladım.'' (NTV)