GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ekim 2017 Pazartesi 14:39

Erdoğan: Bu proje hepimizin ortak başarısıdır

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bugün içinde bulunduğumuz dönemin ötesinden istikbalimiz bakımından çok önemli bir adım atıyoruz. Bu proje hepimizin ortak başarısıdır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" hattının açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün içinde bulunduğumuz dönemin ötesinden istikbalimiz bakımından çok önemli bir adım atıyoruz. Londra'dan Çin'e kesintisiz demiryolu bağlantısı kurulduğunu da ilan ediyoruz. Bu proje hepimizin ortak başarısıdır. Ülkem ve milletim adına projenin tüm bölgemiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bizler son derece stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. Kararlılığımızın ve vizyonumuzun eseri olan proje, zahmet, özveri, alın teriyle hayata geçirildiği için çok kıymetli.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi, 1 milyon yolcu ve 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak. Demiryolu hattının kapasitesi, 2030'da 3 milyon yolcu, 17 milyon ton yüke ulaşacaktır. Hat, barış, güvenlik, istikrar ve refah getirecek, ülkelerimizin beşeri gelişimine de katkı sağlayacaktır. Böyle bir hattın bölgemize getirisi sadece ekonomik olmayacaktır. Proje, siyasi olarak barış, güvenlik, istikrar ve sosyal olarak refah getirecek, yük ve insan hareketliliği yanında bilgi hareketliliğiyle de ülkelerimizin beşeri gelişimine katkı sağlayacaktır.'' (NTV)