GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2021 Pazartesi 14:36

Enver Aysever’den yargı hamlesi: Olumsuz algının sorumlusu Soyer’dir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çıkan tartışma sonrası iptal kararı aldığı “okur yazarlık atölyesi” ihalesi yargıya taşınıyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Enver Aysever, “Sayın Soyer israrlı çağrılarımı yanıtsız bıraktığı için bu yola başvurmak zorunda kaldım. Sessiz kalarak bu izlenimi yaratan sayın Soyer yazık ki olumsuz algının sorumlusudur” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “Yaşam Boyu Eğitim Projesi” kapsamında kurulacak olan “okur yazarlık” atölyesi için Gazeteci Enver Aysever’e adrese teslim ihale yapıldığı iddiaları tartışmalara yol açmıştı.

İhale süreci Başkan Tunç Soyer tarafından iptal edilirken Aysever cephesinden Soyer’e suçlamalar geldi. Aysever açıklamasında kendisi ile ilgili olumsuz bir algı oluşturulduğunu ve bu olumsuz algının sorumlusunun Tunç Soyer olduğunu belirterek konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtti.

Aysever’in açıklaması şöyle:

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "kişiye özel ihale” adlı haberlere yönelik tutumu nedeniyle dava açacağımı kamuoyu ile paylaşmak isterim. Sayın Soyer israrlı çağrılarımı yanıtsız bıraktığı için bu yola başvurmak zorunda kaldım. Aşağıdaki soruların yanıt bulması gerekmektedir.

1-Söz konusu atölye çalışması ile ilgili ihale kararını kim aldı?

2-ihalenin kişiye özel şekilde algılanmasına neden olacak biçimde kaleme alınmasına kim karar verdi?

3-Dokuz ay sürecek olan çalışmanın ayrıntıları neden belirtilmedi?

4-Alınacak ücretin aylık olacağı neden açıkça yazılmadı?

5-İhaleye hangi firmalar katıldı, kazanan firmanın konusu nedir?

6-İhaleye katılan firmalar hangi teklifleri sundu?

7-Eğer ihale yasalsa neden iptal edildi ve ortada bir suç varmış, kanun dışılık söz konusuymuş izlenimi yaratıldı?

8- Sayın Soyer ihale ile benim uzaktan yakından ilgim olmadığını bildiği halde neden bunu toplumla paylaşmadı?

9- Eğer bu türden başka ihaleler yaptıysa onlar da iptal edildi mi?

Tüm bu soruları mahkeme kanalıyla soracağız ve yanıtlarını resmî kanallardan edinip toplumla paylaşacağız.

Benim gibi tüm yaşamını alınteri ile kazanmış, emek mücadelesine vermiş birinin bu iftiralara, karalamalara katlanması, boyun eğmesi söz konusu değildir. Sessiz kalarak bu izlenimi yaratan sayın Soyer yazık ki olumsuz algının sorumlusudur.

Ne olmuştu?
Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında "okur yazarlık" atölyesini adrese teslim ihaleyle aldığı haberlerine ilişkin olarak "Hayatımda hiçbir ihaleye girmedim, herhangi bir ihale sürecinde olmadım." açıklamasını yaptı. Aysever, atölye karşılığında söz edilen 238 bin lira ödeme ile de ilgisinin olmadığını belirtmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci-yazar Enver Aysever'in, "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında kurulacak olan "okur yazarlık" atölyesi için yapılan ihalenin iptal edileceğini açıklamıştı.

Diğer yandan Enver Aysever dün, medyadakilere mal varlığını açıklama çağrısında bulunmuştu. Aysever ayrıca "Sayın Tunç Soyer açıklamasında ayrıntı vermediği için girmediğim ihale, almadığım ücret üzerinden karalama kampanyası yürüdü. Sayın Soyer’i arayıp düzeltilmesini rica ettim. Halen de bekliyorum hakikatin kamuoyuna aktarılmasını" demişti.

İhaleyi kazanan Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin ortağı Soner Kaya, Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada “Biz teklifimizi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun şartlarına göre açık ihalede verdik. Bizim dışımızda 5 firma daha vardı. İhaleyi kim alırsa alsın Enver Aysever ile çalışmak zorundaydı. Çünkü şartname öyleydi” dedi. Kaya, ihaleye girmeden önce Aysever’in menajeriyle görüştüklerini söyledi.