GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
19 Mart 2016 Cumartesi 17:28

Ensar Vakfı şikayet etti, imzacılar ifade verdi!

Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde dün bazı sendika ve derneklerin düzenlediği imza kampanyası ve basın açıklaması nedeniyle 3 kişinin ifadesi alındı.

Ensar Vakfı Marmaris Şube yöneticileri bugün, kendilerine hakaret edildiği iddiasıyla dün imza kampanyası başlatan grup hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Marmaris Terörle Mücadele ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri, imza kampanyasını sürdüren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden 3 kişi gözaltına alınarak Çarşı Polis Merkezi'ne getirdi. Doktor raporları ve ifadeleri alınan sivil toplum kuruluşu temsilcileri nöbetçi savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

"KİMSEYE HAKARET ETMEDİK"
Çarşı Polis Merkezi önünde açıklama yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şube Başkanı Kasım Çağlı, "Ensar Vakfı'nın okullardan elini çekmesi için üç günlük imza kampanyası yapmak için Marmaris Kaymakamlık makamından izin aldık. Kampanyanın ikinci gününde polisler yanımıza geldi. İfademizi verdik, elimizde bulunan döviz ve pankartlarımızda hakaret içeriği yoktur" dedi.

Marmaris'te birçok dernekte yönetim kurulu üyeliği yapan Nazan Bayındır, dünkü basın açıklamasında imzaları bulunan 10 kişiden bugün 3 kişi olarak ifade verdiklerini söyledi. Bayındır, "Arkamızda bulunan dövizlerde Ensar Vakfı hakkında hakaret içeren yazılar bulunduğu ve sözler sarf ettiğimiz iddiasıyla ifademize başvurulacağı bildirildi. Bugün bu 10 kişiden 3'ü ifade verdi. Bizler, yasal olarak tüm izinlerimizi aldık. Eylemimizde kimseye hakaret durumu yoktur" diye konuştu. (dha)