GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Mart 2021 Perşembe 18:23

Enkaz altında görüşmüştü... Nikahta şahit olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir depreminde enkaz altından kurtarılan Banu Hasyılmaz’ın nikahına katılacak. Deprem sonrası telefonda yaptığı konuşmayla gündeme gelen Pakdemirli nikah şahidi olma sözü vermişti.

EGEDESONSÖZ/ İzmir depreminin simge isimlerinden olan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yle yaptığı telefon konuşmasıyla gündeme gelen Buse Hasyılmaz nişanlısı Nurullah Yalçın ile dünya evine girecek.  Bornova  Uğur Mumcu Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilecek törene Bakan Pakdemirli katılacak.  Deprem sonrası enkazın altında kalan Hasyılmaz’a sakinleşmesini söyleyen Pakdemirli kurtarma çalışmalarına bizzat katılmış ve nikahında şahit olacağını söylemişti.  O sözünü tutan Bakan Pakdemirli Hasyılmaz’ın mutluluğuna ortak olacak.

Resmi rakamlara göre 118 kişinin hayatını kaybettiği İzmir depreminde bölgede çalışmaları inceleyen Bakan Pakdemirli telefon konuşmasından sonra yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Çok büyük bir afet, her yer toz duman, kendimi bir anda enkazın üzerinde buldum. O sırada Kızılay'dan bir görevlimiz, işini çok iyi bir şekilde yapmaya çalışıyordu. Ama içerde kıpırdayamayan, üzerine ağırlık düşmüş, önünü görmeyen bir kızımız vardı. Yıkıntının altında moral verici, kendisini destekleyici bir şeyler duymaya ihtiyacı vardı. Buse'ye 'Ben Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli. Devlet olarak buradayız. Seni kurtarmak istiyoruz. Sadece senden sakin olmanı istiyorum, bana tarif et' diye seslendim. Buse'nin tarifleri sonrası binayı bilen birisini yanıma davet ettim. Nerede olabileceğini tahmin ettik, giriş katında olduğunu belirledik. Aldığımız bilgileri AFAD yetkilileri ile paylaştıktan sonra çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Binada ağır bir göçük vardı. 3-4 saat sonra ulaşabildik. Bu sürede sürekli görüştük. Her 15 dakikada bir 3 dakika konuştuk. Buse'nin cep telefonunun pili bitti, annesinin telefonundan görüştük. Başlangıçta 'hiçbir yeri göremiyorum, gözüm toprak dolu' diyen kızımız bizimle konuşmaya devam etti. Hala kıpırdama sorunu vardı. AFAD ve arama kurtarma ekiplerimizin özverili çalışmasıyla kendisine ulaşıldı. Tabii ki bizi çok memnun eden bir olay. Sağlam ve sağlıklı bir şekilde çıktı, ikinci hayatını yaşıyor."