GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:40

Engellilere engel... Bu yol ambulanslara kapalı!

Bayraklı Sevgi Yolu’nun evde bakım hizmetleri ve ambulans araçları girişinin kapatılması hakkında konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye ve Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir, “Bayraklı Sevgi yolumuz ile ilgili 1 Nisan itibarıyla 26 kurumun bir araya gelip birleşerek aldığı bir karar var. Orada çalışan ve yaşayan vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunları var. Ambulans girmiyor. Sedye ve tekerlekli iskemleyle hasta vatandaşlar taşınıyor” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -  Bayraklı Sevgi Yolu her gün binlerce vatandaşın geçtiği bölgeler arasında yer alırken bir çok vatandaşın da yaşamını sürdürdüğü yerleşim yerlerinden biri konumunda.

Kentin işlek yerlerinden biri olmasına rağmen Ulaştırma Koordinasyon Merkezİ’nin (UKOME) aldığı karar, özellikle sağlık sorunu yaşayan vatandaşları zor durumda bıraktı. UKOME tarafından alınan karar ile Ord. Prof. Ekrem Akurgal Caddesi için evde sağlık hizmetleri ve ambulansın girişi yasaklandı.

Özellikle yaz ve kış aylarında hava koşulları nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşarken AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye ve Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir süreçle ilgili Egedesonsöz’e konuştu.

4 MEVSİMİ DÜŞÜNMEK LAZIM
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye ve Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir açıklamasında “Bayraklı Sevgi yolumuz ile ilgili 1 Nisan itibarıyla 26 kurumun bir araya gelip birleşerek aldığı bir karar var. Orada çalışan ve yaşayan vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunları var. Ambulans girmiyor. Sedye ve tekerlekli iskemleyle hasta vatandaşlar taşınıyor” dedi.



SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Tüm kurumların işbirliği ile çalışması gerektiğini belirten Aydemir, “UKOME kararının ivedilikle tekrar  en kısa sürede değerlendirilmeli. Hastalarımızın dertleriyle dertleşme zamanı olduğu kanaatindeyim. Bizler konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

YANLIŞTAN İVEDİLİKLE DÖNÜLMELİ
Sevgi Yolu’nda yaklaşık 10 engelli ve bakıma muhtaç vatandaşın olduğunu belirten Aydemir, “Çaresiz olmayın, çare siz olun derler. İnsanlar demek ki kaderine terk edilmiş, sahipsiz, yalnızlaştırılmış ya da ötekileştirilmiş ki  bizlere kadar ulaşma veya  bir araya gelme imkanı bulmuşlar. Bizler de buna asli görevimiz olarak görmüş durumdayız. Bölgede yaklaşık edindiğimiz kısa bir bilgiye göre 10 engelli kişi var. Bunun 1’i de 10’u da yüzde 1’i de bizim için bir ve önemli. Buradaki asıl mesele bizim asli görevimizi yerine getirmemizdir. Gerek ambulans olsun, gerek  hasta bakımıyla ilgili ayakta tedaviyle ilgili ya da yatalak hastalarımızın periyodik bakımlarıyla ilgili yapılması gerekenler yapılmalı” dedi.