GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Mayıs 2022 Perşembe 10:08

Enflasyon belli oldu… İzmir'de ulaşım ve suya bir zam daha!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ve İzmir şehir içi ulaşımı için Haziran ayı itibari ile uygulanacak yeni zamlar belli oldu. Aylık zam oranı TÜİK'in açıkladığı ÜFE oranına sabitlenen İZSU ve ulaşım araçlarına, Nisan ayı ÜFE oranına göre yüzde 7,67 oranında zam gelmiş oldu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de son dönemlerde gelen zamlar ile birlikte tartışmalara neden olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ve şehir içi ulaşım araçları için zam oranları geçtiğimiz aylarda Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) bağlama kararı almıştı.

Su ve ulaşım ücretlerinde ÜFE uygulaması sonrası zam ise geçtiğimiz ay yüzde 9,19 ile uygulanmış ve Mayıs ayı itibari ile hayata geçirilmişti.

SU VE ULAŞIMA BİR ZAM DAHA
Nisan ayı enflasyon oranları belli olurken buna göre; Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 olan yıllık enflasyon yüzde 69,97'e yükseldi. ÜFE oranının yüzde 7,67'yi bulması sonrası ise ulaşım ve İZSU'da uygulanan yeni sistem ile, İzmir'de Nisan ayında su ve ulaşım ücretlerine yüzde 7,67 oranında bir zam daha yapılmış oldu. Gelecek olan zamların faturalara Haziran ayı itibari ile uygulanması bekleniyor.