GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Temmuz 2022 Pazartesi 10:15

Enflasyon belli oldu... İzmir'de suya zam!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Ağustos ayı itibari ile uygulanacak yeni zamlar belli oldu. Aylık zam oranı TÜİK'in açıkladığı ÜFE oranına sabitlenen İZSU’ya Haziran ayı ÜFE oranına göre yüzde 6,77 oranında yeni zam gelmiş oldu.  

EGEDESONSÖZ - İzmir'de son dönemlerde gelen zamlar ile birlikte tartışmalara neden olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) geçtiğimiz aylarda zam oranlarını Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) bağlama kararı almıştı.

30 Ekim 2021 yılında gerçekleştirilen İZSU Meclisi'nde 2022 yılı Ocak ayından itibaren geçerli yüzde 18 ve Haziran ayı itibari ile geçerli olacak yüzde 15,5 olmak üzere yılda iki zam uygulama kararı alınmıştı.

Gelecek aylar için de fiyat artışlarını Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) bağlayan İZSU, bu yolla her ay zammın önünü açmıştı.

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte suya gelen son zam da netleşmiş oldu. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre aylık Üretici Enflasyonu yüzde 6,77 açıklandı. Son enflasyon farkının Ağustos ayı faturalarına yansıtılması bekleniyor.