GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ekim 2016 Salı 02:37

Emniyette FETÖ depremi: İzmir'de o müdür de açığa alındı!

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 2 bin 523'ü amir olmak üzere 12 bin 801 personelin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. İzmir'de açığa alınan polis sayısı ise 570... Açığa alınanlar arasında Kınık İlçe Emniyet Müdürü Emiroğlu da var.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapılan açıklamada, 667 sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"nin ikinci maddesinde belirtilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 12 bin 801 personelin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, görevden uzaklaştırılanlardan 2 bin 523'ünün amir sınıfından olduğu kaydedildi.

İZMİR'DE 572 KİŞİ
Operasyon kapsamında İzmir'de 572, Aydın'da 115, Denizli'de 71, Manisa'da 28, Uşak'ta ise 19 polis görevden uzaklaştırıldı.

İzmir'de görevden uzaklaştırılanların 572 emniyet personelinin 8'inin emniyet müdürü, 6'sının emniyet amiri, 85'inin komiser, 15'inin başpolis, 458'inin polis olduğu, ayrıca yardımcı hizmetlerde teknisyen kadrosunda yer alan 8 sivil personelin de bulunduğu öğrenildi.

O İLÇENİN EMNİYET MÜDÜRÜ DE AÇIĞA ALINDI 
FETÖ/PDY yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Kınık İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Emiroğlu da bu sabah açığa alındı. Emiroğlu, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü'yken geçen yıl eylül ayında Kınık'ta görevlendirilmişti. Emiroğlu ile birlikte Kınık Emniyet Müdürlüğünde görevli 2 komiserin de açığa alındığı öğrenildi. (AA, Hürriyet)