GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
22 Şubat 2022 Salı 08:59

Emlakçıların Başkanı'ndan fiyat artışı yorumu: Plan çıksın siz o zaman görün İzmir’i!

Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi’ne göre İzmir’in, konut fiyatlarındaki yüzde 30’luk artışla dünya ikincisi olmasında yadırganacak bir durum olmadığının altını çizdi, “İnciraltı planları yapıldığında, sağlık turizmi ivme kazandığında, bugünkü fiyatları mumla arayacağız” değerlendirmesinde bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi’ne göre İzmir’in, dünya listesinde konut fiyatları en çok artan ikinci il olmasını değerlendirdi. Güleroğlu, Kanada’nın Halifax kentinin ardından yüzde 30’luk artışla ikinci sırada bulunan İzmir’in konutlarının bu kadar değer kazanmasının altında, insanların yaşam şartlarını değiştirmek istemesi ve sörfçülerin ve tatilcilerin buluşma noktası dünyaca ünlü Alaçatı’nın cazibesi olduğuna vurgu yaptı. Güleroğlu, “İnciraltı planları çıksın, siz o zaman görün İzmir’i… O günler geldiğinde bugünkü fiyatları mumla arayacağız” ifadesinde bulundu.

ALAÇATI, DÜNYA ÇAPINDA TATİLCİLER VE SÖRFÇÜLERİN ÇEKİM NOKTASI
Konut fiyatı artışında Seul, Phonex, Moskova, Hamilton, San Diego, St. Petersburg, İstanbul, Ottowa gibi dünya kentlerini geride bırakan İzmir’in çok önemli avantajları olduğunu belirten Başkan Mesut Güleroğlu, “İnciraltı, sağlık turizmine hizmet edecek şekilde planlanıyor. O planlar yapıldığında, sağlık turizmi ivme kazandığında, İzmir’in gerçek değeri o zaman ortaya çıkacak. Alaçatı’nın sörf cenneti olması, ayrı bir avantaj. Dünyanın her yerinden insanlar geliyor Alaçatı’ya sörf yapmak için. Elimizin altında böylesine dünya çapında değerli bir yerimiz var. Bu özellik İzmir’e artı değer katarken, Urla, Çeşme, Foça gibi huzur kentlerinin varlığı da insanları mıknatıs gibi çekiyor. Bu da konut fiyatlarının artışına sebep oluyor” dedi.

YENİ ARSA ÜRETİLMEDİKÇE, KONUT FİYATLARININ ARTACAĞI BİR GERÇEK
Deprem, salgın gibi olayların da insanların Urla, Çeşme, Foça gibi sakin, güvenli yerlere kaçtığını, insanların artık sakin bir hayat sürecek yerler aradığını anlatan Başkan Güleroğlu, “Diğer kentlerdeki insanlar da sakin yerler arıyor ama oralarda fiyatlar İzmir’deki kadar artmıyor. Bunun nedeni nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“ İzmir’de 200 konutluk bir projenin bile hayata geçirileceği bir arsa yok. Oysa ülkemizin çeşitli kentlerinde böyle bir sorun söz konusu değil. Böyle olunca, eldeki kısıtlı arsalarla yeni binalar üretiliyor. Bu da yetersiz kalıyor. Dolayısıyla konut fiyatları artıyor. İzmir’de yeni arsa üretilmedikçe, konut fiyatları daha da artacak. 33 yıldır emlak sektöründe çalışıyorum, ben konut fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim. İzmir, değerli bir yer. Bu nedenle, İzmir’de bugün kaça olursa olsun alınan bir konutun fiyatı, bir – iki yıl içinde katlanır. Her zaman söylediğim gibi, konuta, gayrimenkule yapılan yatırım, her zaman doğru yatırımdır. İnciraltı planlandığında, iki-üç katlı binalar yapıldığında, sağlık turizmine hizmet eden tesisler hayata geçirildiğinde, İzmir’i kimse tutamaz. Çünkü oralarda çalışmak isteyenler, tedavi olmak için gelenlerin konuta ihtiyaçları olacak ve o zaman İzmir’deki konut fiyatları, bugün hayalimize bile gelmeyen rakamlar olacak.”