GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Mart 2017 Perşembe 11:27

Emine Erdoğan Türkiye'de ilk olacak etkinlik için İzmir'e geliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Yerel Tohum Buluşması etkinliği ilk kez Kemalpaşa’da gerçekleştirilecek. Etkinliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katılacak. Etkinlikte 8 ilin yemekleri, otları, yöresel ürünleri görücüye çıkacak.

EGEDESONSÖZ - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilk kez düzenlenecek olan Yerel Tohum Buluşması Kemalpaşa’da gerçekleştirilecek. Bakanlığın koordinasyonunda yapılacak etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katılacak. Bakan Faruk Çelik’in eşi ile birlikte hazır bulunacağı etkinlikte Ege Bölgesi’nden sekiz il de yer alacak.

Kemalpaşa Belediyesi Park Orman Tesisleri’ndeki programda illerin yemekleri yarışacak. Burada yerel tohumlarla ilgili stantlar, Ege otları, tıbbi aromatik bitkiler yer alacak. İllerin tarımsal ürünleri de kurulacak stantlarda sergilenecek. Yemek yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Tohum takas değişimi ve bağışının da yapılacağı etkinlikte katılımcılar kaybolmaya yüz tutmuş yöresel tohumları bakanlığa bağış yapabilecek. Etkinlikte fidan dikimi ve müzik dinletileri de olacak. Bakanlığın Türkiye’de ilk kez İzmir Kemalpaşa’da gerçekleştireceği etkinlik yarın (Cuma) saat 11:00 de başlayacak.