GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
17 Ocak 2024 Çarşamba 11:54

Emeklilerden zam tepkisi: Sokakları dolduracağız!

DİSK Emekli Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, emeklilere verilen yüzde 5 zam ile ilgili tepkilerini alanlarda göstereceklerini ifade etti. Özkaynak, “Bu rakamı kabul etmiyoruz. Emekliler gözden çıkarıldı. Sokağa çıkacağız alanları dolduracağız” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- Ekonomik sıkıntıların en çok etkilediği kesim olan emeklilere verilen zam oranları belli oldu. SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 42,6'lık 5 zam verilirken en düşük emekli maaşı da 10 bin liraya yükseltildi. Memur emeklileri, bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 49,25 işçi ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 37,57 zam almıştı.

DİSK Emekli Sen Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özkaynak, Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.Özkaynak, emeklilerin hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

EMEKLİLER GÖZDEN ÇIKARILMIŞ
Özkaynak emeklilerin gözden çıkarıldığını vurgulayarak, “Emekliler, açlıkla sefaletle baş başa bırakıldı.Emekliler olarak asla bu rakamı kabul etmiyoruz. Sadaka kültüründen de vazgeçsinler. Yıllarca bu ülkeye emek vermiş, alın teri dökmüş insanlar memleketi bugünlere getirdi. Emeklinin emeği ile bu ülke bugünlere geldi. Emeklilerini bu kadar mağdur eden iktidar büyük bir tepki alacaktır” diye konuştu.

AKLIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR
Özkaynak, “ Bir de bu yılın '2024 emekliler yılı' olduğu söylemişlerdi. Aklımızla dalga geçiyorlar. Başından beri en düşük emekli aylığının kesinlikle asgari ücretin altında olmaması gerektiğini, asgari ücretin yoksulluk sınırı baz alınarak en azından bir ailede iki asgari ücretli varsa ikisinin toplam ücretine yoksulluk sınırında olması gerektiğini ve en düşük emekli maaşının da asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade ettik” dedi.

ALANLARA ÇIKACAĞIZ
Emekli Sen olarak yeniden alanları doldurarak tepki göstereceklerini aktaran Özkaynak, “Merkez Yürütme Kurulumuz görüşmeler yapıyor. Toplantılar yapılacak. Tepkimizi alanlarda gösterip alanları gelincik tarlasına çevireceğiz” şeklinde konuştu.