GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ekim 2023 Cumartesi 17:19

Emeklilerden 'tek seferlik ödeme' tepkisi!

Emekliler, tek sefere mahsus çalışmayanlara yapılacak ödemeye tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen emekliler, polis tarafından engellendi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Tüm Emekli-Sen Konak Şube, Konak YKM önünde bir araya gelerek çalışmayan emeklilere tek sefere mahsus verilen 5 bin TL’ye tepki gösterdi. Basın açıklamasını grup adına Veciha Biçer okudu. 

Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen emekliler polis tarafından engellendi. Yürüyüş yapamayan grup, bir süre sonra alandan ayrıldı. 

Veciha Biçer emeklilerin ayrımcılığa uğradığını kaydederek, “İktidar, uyguladığı kimlikler üzerinden ayrıştırma ve bölme politikasını, emekliler, çalışanlar, asgari ücretliler, ötekiler berikiler arasında da uygulamaya devam ediyor. Böylece emekliler ve çalışanlar hakları için mücadele edeceğine bölünüyorlar. Birbirlerini rakip olarak görüyorlar. Amaç emeklilerin bölünmesini sağlamak, hak mücadelesini zayıflatmak. Bu ekonomik ortamda, emekliye açlık sınırının altında maaş vermek bir iktidar için utanç verici bir durum olmasının yanında reva görülen bu 5 bin lira emeklinin hiçbir sorununu çözmeyecektir. Çünkü aralıksız ve sağanak halinde yağan zamlar, vergi ve cezalar, dışa bağımlı tüketim ekonomisi yüzünden kaşıkla verilen kepçeyle alınacaktır” dedi.

Veciha Biçer, bir araya gelen emekliler adına talepleri sıraladı. İşte talepler:

1- Tüm emekli maaşları ile dul ve yetim aylıklarına yılbaşını beklemeden, en düşük memur maaşına yapılan zam kadar ek zam yapılsın.
2- İntibak yasası derhal çıkarılsın. 
3- Aylık bağlanma oranları yeniden yüzde 70’e çıkarılsın.
4- Emekli maaşlarından alınan sağlık kesintileri kaldırılsın.
5- Emekli yurttaşlara yaşamlarının sonbaharında hak ettikleri saygı gösterilsin. Bakıma muhtaç olan emekliler için devlete ait konforlu bakımevleri çoğaltılsın.