GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2019 Cuma 13:22

Eliaçık’tan İzmir’de net mesajlar: Kamu adamları Hz. Muhammed ve Atatürk gibi olmalı!

88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında gerçekleşen, sanatseverlerin ilk günden bu yana merakla takip ettiği Yüz Yüze Sohbetler, yazar İhsan Eliaçık’ı konuk etti. “Gerçek Müslüman; öldürmeyen, çalmayan, kimseye iftira atmayandır” diyen Eliaçık, “Bütün kamu idarecilerine şöyle sesleniyorum; siz bir kamu adamısınız, ceketinizle gelip ceketinizle gideceksiniz. İki kişiyi örnek gösteriyorum, birisi Hz. Muhammed diğeri de Mustafa Kemal Atatürk. Kamu adamının gidişi böyle olmalıdır” açıklamasını yaptı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 88. İEF, Yüz Yüze Sohbetler kapsamında birbirinden önemli isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Kültürpark’ın Lozan Kapısı’ndan başlayarak Kaskatlı Havuz’a oluşturulan Kitap Sokağı’nın yanı sıra, okur yazarlar da Yüz Yüze Sohbetler ile hayranı oldukları isimlerle bir araya gelme fırsatı yakalıyor. 15 Eylül Pazar gününe kadar Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi yanında kurulan sahnede gerçekleşecek Yüz Yüze Sohbetler, ünlü yazar İhsan Eliaçık’ı konuk etti.

KAMU ADAMLARINA İKİ ÖRNEK: BİRİSİ HZ. MUHAMMED DİĞERİ DE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!
Kamu adamları hakkında açıklamalarda bulunan yazar İhsan Eliaçık, “Eğer kamu adamıysanız,  bu dünyadan göçüp gittiğinizde geriye bir şey bırakmayacaksınız. Kamu adamı demek özel işi olmayan, kendini halkın işlerine adayan kimse demektir. Cumhurbaşkanı, belediye başkanı, din adamı kamu adamıdır. Bütün kamu idarecilerine şöyle sesleniyorum; siz bir kamu adamısınız, ceketinizle gelip ceketinizle gideceksiniz. İki kişiyi örnek gösteriyorum, birisi Hz. Muhammed diğeri de Mustafa Kemal Atatürk. Kamu adamının gidişi böyle olmalıdır. Ben kamu adamını gelişinden, yaşayışından ve gidişinden tanırım” ifadelerini kullandı.

KÜLLİYEN YANLIŞ
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Eliaçık, “Gerçek Müslüman kimdir? 5 vakit namaz kılan, hacca giden, başını sıkı sıkıya örten, kara çarşaflara bürünen, ‘inşallah, maşallah’ diye konuşan… Bunlara ‘amma Müslüman adam ya’ deniyor. Külliyen yanlış. Kuran-ı Kerim’de bunları yapmamanın cezası yok.   Ama öldürmenin, çalmanın, iftira atmanın, taciz ve tecavüzün cezası var. Gerçek Müslüman; öldürmeyen, çalmayan, kimseye iftira atmayan, elinden ve dilinden insanların emin olduğu, alnının teriyle geçinen, emeğiyle yaşayan, asla yalan söylemeyerek kul hakkı yemeyen, eline beline diline sahip olan kimsedir. Eğer bu vasıfları taşıyorsanız benim inandığım Allah o kimseye ateşi dokundurmaz” diye konuştu