GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Temmuz 2023 Cuma 18:48

Eleştirilerin hedefindeki beach cluptan açıklama: Görüntüler photoshop!

İzmir'in Karaburun İlçesi'nde yer alan, 'FORYOUOTUZBEŞ' adlı beach club adlı işletmeden, Akdeniz Foklarının yaşam alanı olan Ayıbalığı Koyu’nda kaçak iskele kurması sonrasında açıklama geldi. İşletme açıklamasında, "photoshop yapılan görüntüler kullanılarak karalama politikası başlatılmıştır' dedi. 

EGEDESONSÖZ- İzmir'in Karaburun İlçesi'nde yer alan, 'FORYOUOTUZBEŞ' adlı beach club adlı işletmenin  Akdeniz Foklarının yaşam alanı olan Ayıbalığı Koyu’nda kaçak iskele kurması sonrasında tepkilerin odağındaki işletmeden açıklama geldi. İlk kez Egedesonsöz'ün gündeme getirdiği konu üzerine işletme, ' photoshop yapılan görüntüler kullanılarak karalama politikası başlatılmıştır' dedi. 

İşletmeden yapılan açıklama şu şekilde: 

"Ege Bölgesinin güzide yerleşim yeri olan, Karaburun mevkiinde bulunan "FORYOUOTUZBEŞ" adlı işletmemiz hakkında, mesnetsiz iddialar ve photoshop yapılan görüntüler kullanılarak karalama politikası başlatılmıştır. Maalesef ki, gerçeği yansıtmayan bu görüntüler, değerli basın mensubu arkadaşlar tarafından servis edilerek suç işlenmektedir. Bunun yanı sıra, sosyal medya kullanıcıları tarafından bilinçsizce yapılan paylaşımlar işletmemize zarar vermektedir.

Önemle belirtmek isteriz ki, işletmemiz kuruluş sürecinde belirlediğimiz disiplinlerden en önemlisi, bulunduğumuz çevreye zarar vermemektir. Nitekim, işletmemizi değerli ve benzersiz kılan husus, eşi benzeri olmayan doğa alanıdır. İşletmemize gelen müşterilerimiz, bulunduğumuz doğa alanına ne kadar hassasiyet ve özenle hareket ettiğimizi bilmekte, daha sonra gelecek olan müşterilerimiz de bu hassasiyeti göreceklerdir.

İşletmemiz, Akdeniz Foklarının yaşam alanlarına uzak bir konumda bulunmakta olup işletmemizin bu değerli varlıklara zarar verme ihtimali söz konusu değildir. İşletmemizin bulunduğu bu eşsiz doğanın, zarar görme ihtimali olan herhangi husus veya davranış içerisinde bulunmadığımızı ve bulunmayacağımızı taahhüt ederiz. Bulunduğumuz emsalsiz tabiatın değerini bilerek ve bu tabiati korumak amacı ile bizimde denetmenlik görevimizin olduğu bilincindeyiz. Bu bağlamda, hukuka aykırı eylemler yanı sıra avlanma yasağını hiçe sayarak hareket eden kişiler tarafımızca ivedilikle şikayet edilmektedir. Ek olarak işletme alanımızda bulunmamasına rağmen, başkaca kişiler tarafından çevreye ve denize atılan çöpler, çalışma arkadaşlarımız tarafından düzenli olarak toplanmakta ve toplanmaya devam edecektir. Nitekim, hepimizin elinden geleni fazlasıyla yapmak suretiyle bu eşsiz doğayı korumak ve kollamak vatanımıza ve çocuklarımıza karşı borcumuzdur"