GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Temmuz 2024 Cuma 02:15

Elektrik faciasında karar açıklandı… 14 şüpheli tutuklandı!

İzmir’de sağanak yağıştan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın hayatını kaybettiği soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S.’nin de bulunduğu 27 şüphelinin tamamı savcılığın tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Alınan karara göre; aralarında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S.’nin de bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde sağanak yağmur sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiler.

Facia olayla ilgili olarak İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı olan 27 şüpheli emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler savcılığa ‘bilinçle taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla ifade verdi.

Aralarında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S.’nin de bulunduğu 27 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

ÜST DÜZEY YÖNETİM TUTUKLANDI
Görülen mahkeme kararını Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Alınan karara göre; aralarında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Barış K. ve GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi Ali S.’nin de bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.

7 şüpheli hakkında ev hapsi, 6 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı kararı verildiği belirtildi.