GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Temmuz 2024 Perşembe 15:03

Elektrik faciasında gözaltı dalgası!

İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi ve İZSU'nun önceki Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da gözaltına alındı. GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel dahil 8 kişi gözaltına alındı.

Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

İZSU, GDZ Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14'ünün tutuklandığı olayda ek gözaltı kararı verildi.

TOPLAM 11 GÖZALTI
Bu kapsamda İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, İZSU binasında yapılan işlemlerin ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü. Erdoğan gözaltına alındığı esnada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da Erdoğan'a eşlik etti.

İZSU'NUN ÖNCEKİ GENEL MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA
Öte yandan İZSU'nun önceki Genel Müdürü ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu da gözaltına alındı.

Diğer yandan GDZ Elektrik'ten 8 kişi de gözaltına alındı. Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım, Operasyon Direktörü Sefa Pişkinleblebici, Planlama ve Teknoloji Direktörü Necati Ergin, Yapım İşleri Saha Sorumlusu Mürsel A., Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper D. ve  Ordu'da yakalanan personel Halit Ö. gözaltına alındılar.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: NE İLE SUÇLANDIĞIMI BİLMİYORUM

Halk TV'ye açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Olaylar Ocak ayında yaşandı. Göreve 20 Haziran'da geldim. Ne ile suçlandığımı bilmiyorum. Polis hata yaptığında Emniyet Müdürü'nü almak gibi. Makamımda gözaltına alınmam sorunlu bir uygulama" dedi.

OLAY VE SORUŞTURMA
Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalanmış, 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, ve aralarında İZSU Kanalizasyonu Müdürü ile GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi de dahil 14'ü tutuklanmıştı.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş, bunlardan 3'ü yakalanırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtilmişti. Yakalanan 3 kişi daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (DHA, AA, Haber Merkezi)