GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Temmuz 2024 Çarşamba 13:34

Elektrik faciası soruşturması: 6 kişi serbest, 2 kişi aranıyor!

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 33'e yükselirken, 5 kişilik bilirkişi heyetinin çalışmaları sürüyor. 1 gün ek gözaltı süresi alınan şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 2 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

İzmir'de sağanak yağmur esnasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz için yürütülen soruşturmada yeni gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliden 33'ü yakalandı. Gözaltındaki 6 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necati Kayaközü'nün koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilere bugün için ek gözaltı süresi alındı. Öte yandan 1'i ayrıca iş güvenliği uzmanı olmak üzere 2 inşaat mühendisi, 1 şehir plancısı, 1 elektrik mühendisi, 1 elektronik mühendisinden oluşan bilirkişi heyetinin çalışması da sürüyor. (DHA)