GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ocak 2020 Cumartesi 08:51

Elazığ ve Malatya'yı deprem vurdu: 31 ölü, 1556 yaralı!

Elazığ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 31 olduğunu bildirdi. Toplamda 30 bina yıkılırken İlk tespitlere göre; 81 binada ağır, 53 binada ise hafif hasar var. Elazığ'daki deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleriyle enkazdan sağ çıkarılan kişi sayısı 43’e yükseldi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiği ifade edildi. Deprem, yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

AFAD, Elazığ'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 31 olduğunu bildirdi.  Elazığ'da 5, Malatya'da 25 binanın yıkıldığı; toplamda 44 kişinin de enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirildi.

- BAKANLARDAN ORTAK DEPREM AÇIKLAMASI

İZMİR’DEN ELAZIĞ'A YARDIM ELİ: EKİPLER HAREKETE GEÇTİ!

DEPREM DAYANIŞMASI: TÜRKİYE SEFERBER OLDU

DEPREM BÖLGESİNDEN KARELER

AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD depreme ve kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgileri sürekli olarak yeniliyor. Saat 16.00 itibarıyla yapılan son açıklamaya göre Elazığ'da 843, Malatya'da 226, Diyarbakır'da 43, Adıyaman'da 25, Batman'da 6, Kahramanmaraş'ta 37, Şanlıurfa'da 63 olmak üzere toplamda 1234 kişi hastanelere başvurdu. Bunların arasında korku ve paniğe kapılarak hastaneye gidenler de var.  382 yaralıdan 128'inin ise hastanede tedavileri devam ediyor. 34'ünün tedavisi yoğun bakımda devam eden hastalardan durumu kritik olan yok.

"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN"
Yetkililer afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi ve yolların acil yardım araçları için boş bırakılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. 

1 ENKAZDA ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR
Öte yandan AFAD açıklamasında hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgiler de verildi. Buna göre; 81 ağır hasarlı, 53 az hasarlı ve 30 (5 Elazığ, 25 Malatya) yıkık bina tespit edildi. Elazığ'da Sürsürü Mahallesi'ndeki bir enkazdaki çalışmalar devam ediyor. Enkaz altında 9 kişi olduğu tahmin ediliyor.

AFAD YARDIM İÇİN HESAP NUMARASI PAYLAŞTI
AFAD depremzedelere yardım etmek isteyen vatandaşlar için de bir paylaşım yaptı. İsteyen vatandaşlar aşağıdaki banka hesap numaralarına para göndererek ve sms atarak depremzedelere yardımda bulunabilecek.