GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2017 Salı 19:15

Ekmeleddin İhsanoğlu Egedesonsöz’e konuştu: Oyunun rengi ne olacak?

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu referandumla ilgili konuştu. İhsanoğlu, “Oyun rengini söylemek gayri ahlaki davranıştır. Her zaman gönlümün sesini dinledim, öyle yapacağım” dedi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan seçiminde Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki iddiaları yalanladı.

Cumhurbaşkanlığı seçim süreci sonrasında 2015 Haziran ve Kasım’da gerçekleştirilen iki genel seçimde de MHP’den İstanbul milletvekili olarak TBMM’ye giren İhsanoğlu’nun meclisteki oylamalar sırasında ‘evet’ oyu kullandığı iddia edilmişti.

CHP içinde de başlayan tartışmalı süreçte İhsanoğlu’nun değişiklik için evet diyeceği yorumları da gündeme getirildi. Birçok kesim, İhsanoğlu’nun şu anda çatısı altında bulunduğu MHP’nin kararına göre hareket edip değişikliği destekleyeceğine kanaat getirirken bazı kesimler de Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olacağını belirtmişti.

Egedesonsöz’e konuşan İhsanoğlu, “Anayasa değişikliği ile ilgili maddeler TBMM’den geçti. Ben bu tür spekülasyonlara girmek istemiyorum. Bizzat bunun içinde yer almak istemem. Bana göre kullanılan oy, tercih mahrem olmalıdır. Bizzat, TBMM’de ne şekilde oy kullandığımı da söyleyemem. Herkesin kararına da saygılıyım. Herkes de birbirinin kararına saygılı olmalıdır. Oyun rengini meclisteki oylamada ya da başka bir yerde göstermek, söylemek gayri ahlakidir. Zaten Anayasa’nın ilgili maddeleri ‘oylama gizli yapılır’ der. Ben de o şekilde bir kararla oyumu kullandım. Ben, her zaman gönlümün sesini dinledim, milletimin menfaatini göz önünde bulundurdum. Bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğim” dedi.