GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
27 Şubat 2023 Pazartesi 08:07

EGOD'dan depremzedelere pozitif ayrımcılık!

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, deprem bölgedinden Ege Bölgesi'ne gelen deprem mağduru vatandaşlar için otomotiv sektöründe istihdam açacaklarını duyurdu.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Türkiye, Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışıyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar çadırlarda, konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürürken binlerce vatandaş ise göç yollarına düşmüş durumda… Afetzedeler devletin gösterdikleri yurt, otel gibi geçici barınma merkezlerinin yanı sıra akrabalarının, eşlerinin-dostlarının olduğu bölgelere gidişlerini sürdürüyor.

İş dünyası ise depremde mağdur olan vatandaşların yeniden hayata tutunması ve istihdam sağlanması konusunda kucak açıyor.

SEKTÖRDE İSTİHDAM ETMEYE HAZIRIZ
EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, Ege Bölgesi'ne gelecek depremzedeler için otomotiv alanında istihdam yaratılacağının müjdesini verdi.

Başkan Torun, "Otomobiller uzun süredir, fiyat artışlarıyla da beraber yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. Deprem bölgesinde de gördük ki insanlar tek ellerinde kalanı nakite çevirmek istiyorlar ancak bizler STK olarak alım-satım gibi ticari faliyetlerde bulunamıyoruz ancak depremin yaşandığı ilk günden bu yana İZTO ile konteyner desteği sağladık. Bunun yanı sıra yardım kampanyalarına ciddi bağışlarda bulunduk . Ege Bölgesi'ne gelecek ve otomotiv alanında eleman ihtiyaçları için istihdam sağlayacağız. Deneyimli ya da deneyimsiz otomotiv sektöründe çalışmak isteyenleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.