GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Kasım 2019 Cumartesi 12:24

Eğitime gönül verenlerin ismi Bayraklı'da yaşayacak

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında terör örgütü PKK’nın saldırısı sonrasında şehit olan öğretmenler Aybüke Yalçın ve Necmettin Yalçın’ın isimlerinin parka verilmesi kararı alındı. Meclis ayrıca, öğretmen Halil Serkan Öz ve Bahadır Grammeşin’in de isimlerini yaşatacak.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi’nin Kasım Ayı olağan meclis toplantısında önemli kararlar alındı. Belediye Başkanı eski bir öğretmen olan Bayraklı Belediyesi’nin meclisi şehit olan öğretmenlerin adını yaşatacak. Başkan Serdar Sandal’ın yönettiği toplantıda meclis ilk olarak Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın adının Borsa İlköğretim Okulu karşısında bulunan parka verilmesine karar verdi. Batman Kozluk’ta PKK’lı teröristler, gasp ettikleri taksiyle belediye başkanın otomobilini taramış, arkada bulunan minibüsteki 8 aylık öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı karne günü şehit etmişti.

Meclis, Şehit Sınıf Öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın da adını Adalet Mahallesi’nde bulunan bir parka vererek yaşatma kararı aldı. Necmettin Yılmaz, 16 Haziran 2017'de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane Torul'a dönerken, PKK'lı teröristlerce Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür ilçesi kesiminde aracı yakıldıktan sonra kaçırılmıştı. Genç öğretmeni arama çalışmaları 27 gün boyunca aralıksız sürdü. Necmettin öğretmenin naaşı, 12 Temmuz 2017'de Tunceli'deki Pülümür Çayı'nda bulunmuştu.

BIÇAKLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ
Ayrıca belediye meclisinde üç kişinin daha adının yaşatılması meclis üyelerinin onayına sunuldu. Meclis, İstanbul’da bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin’in adını Manavkuyu’da bir parka verdi. 9 Mayıs 2015 günü Kadıköy’de arkadaşlarıyla bir mekanda asker eğlencesine katılan Grammeşin, yanında bulunan arkadaşlarıyla eve gitmek üzere yola çıkmıştı. Bunun üzerine 2 kişi, Grammeşin'in arkadaş grubunda bulunan kadınlara sözlü tacizde bulunmuştu. İki grup arasında çıkan kavgada tacizi engellemek isterken bıçaklanan Grammeşin hayatını kaybetmişti.

VALİ FIRÇA ATMIŞTI!
Meclis listeye dönemin Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun bir okul ziyaretinde kıyafeti nedeniyle hakaret ederek sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz’ü de ekledi. Öz, olayın ardından kendisine destek için başlatılan eylemlerin birisinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Meclis toplantısında Milli Eğitim eski Bakanı ve Köy Enstitüleri'nin kurucusu Hasan Ali Yücel’in isminin Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan Öğretmenevi önünde bulunan parka verilmesine karar aldı.