GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mayıs 2022 Cuma 08:58

Eğitimciler endişeli: Maskesiz eğitim çok güzel ama…

Bayram öncesi alınan kararla okullarda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılmasıyla öğrenci ve öğretmenlerin büyük sevinç yaşadığını belirten Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, “Havalar ısındı; sınıflarda pencereler açılıyor, doğal havalandırma yapılıyor... Vaka sayısı binlere inmiş olsa da sonuçta pandemi bitmedi” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Bilim Kurulu’nun yaptığı son toplantıda alınan kararla, okullarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılması, hem öğrencileri hem de öğretmenleri elbette çok sevindirdi. Maskesiz eğitimin tadını çıkarmaya başlayan öğrenci ve öğretmenler, bayram tatiline de maskeden kurtulmuş olmanın mutluluğuyla geçirdi.

VARDAL: PANDEMİ ŞARTLARI İYİLEŞMİŞ OLABİLİR AMA SALGIN BİTMEDİ

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, Sağlık Bakanlığı’nın okullarda maske kullanım zorunluluğunu kaldırma kararı öncesinde zaten okullarda maske kullanımının etkin olmadığını öne sürdü. Başkan Vardal, “O tehlikeli günlerde olduğu gibi etkin maske kullanımı yoktu okullarda. Havaların ısınmasıyla birlikte, doğal havalandırmaya geçildi, sınıfların pencereleri açılıyor artık. Karar sonrası, maske kullanmaya devam edenler de maskeleri attı” dedi. Başkan Vardal, pandemi şartlarının iyileşme eğiliminde olmasına rağmen yine de endişe duyduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

BİLİM İNSANLARI, PANDEMİ BİTTİ, DEMEDEN REHAVETE KAPILMAMAK LAZIM

“Pandeminin tamamen ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği ve bilim insanları, pandeminin tamamen bittiği yönünde bir açıklama yapmış değil. Bu nedenle yine temkinli bir şekilde maske takarak kendimizi korumalıyız. Pandemi devam ederken, kaygılarımızın, endişelerimizin ortadan kalkması söz konusu olamaz, olmamalı da. Aşı tablosu iyi seviyeye geldi, pandeminin yaygınlığı azaldı, varyantlar etkilerini kaybetti ama sonuçta yine günde bin insanımız korona oluyor. 17 Haziran’da okullar kapanacak. Eğitim yılımızın bayramdan sonraki sürecinde, sıkıntı yaşanmamasını temenni ediyorum ama endişeli olduğumu söyleyebilirim. Tatilde, okulda temkinli olmakta fayda var.”