GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Mart 2016 Çarşamba 16:03

EGİKAD ödülleri sahibini buldu

Ege İş Kadınları Derneği, en iyi iş fikrini ortaya koyan kadın girişimcilere ödüllerini verdi. Çiğdem Tura, birinci seçildiği yarışmada, “Mia Luce (Benim Işığım) isimli projesiyle 5 bin liralık para ödülünün yanı sıra 6 aylık iş danışmanlığı hizmeti kazandı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - KOSGEB’den eğitim aldıktan sonra Ege İşkadınları Derneği’nin (EGİKAD) düzenlediği yarışmada en iyi iş fikrini ortaya koyan kadın girişimci Çiğdem Tura birinci seçildi. Tura, “Mia Luce (Benim Işığım) isimli projesiyle 5 bin liralık para ödülünün yanı sıra 6 aylık iş danışmanlığı hizmeti kazandı.

EGİKAD, İzmir Üniversitesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü ile birlikte KOSGEB eğitimi almış kadın girişimcilere yönelik düzenlenen ‘En İyi İş Fikri’ yarışmasının ödül töreni yapıldı. Kaya Prestige Otel’de düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, işadamı Bülent Akgerman ile dernek üyeleri katıldı.

KADIN, BAĞIMSIZLIĞINI KAZANACAK
Ödül töreninde konuşan EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, işsizliğin aşılması yolunda girişimcilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. Geleneksel olarak gerçekleşmesi planlanan proje ile kadınların istihdam edilmesinin önemini vurgulayan Elmasoğlu, “Kadın girişimcilerin desteklenmesi sadece ekonomik kalkınmayı sağlamayacak, kadının bağımsızlığını kazanmasında da etkili olacak. Biz bu proje ile yenilikçi iş fikirlerini ortaya çıkarmak istedik” dedi.

GİRİŞİMCİLİK, İŞSİZLİĞİN İLACIDIR
Ülkede işsizlik oranlarının çok yüksek olduğunu kaydeden Elmasoğlu, “Bizler kadınların iş hayatına kazandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Dünyada ve ülkemizde işsizliğin birinci ilacı girişimciliktir. Bu tür projelerle, özellikle kadın girişimcileri iş hayatına kazandırmamız lazım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılanlara çeşitli ödüller verilirken ‘Mia Luce’ isimli projesiyle yarışmada birinci olan Çiğdem Tura’ya 5 bin liralık ödülünü Betül Elmasoğlu ve Sırrı Aydoğan verdi.