GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Kasım 2017 Salı 09:52

Egeli Boşnaklar'dan tepki yağdı!

TV Yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklara yönelik ağır sözlerine tepki sürüyor. Birçok Balkan ve Rumeli derneğinin açıklama yaptığı süreçte Boşnak dernekleri de ayaklandı.

EGEDESONSÖZ- Katıldığı TV programında Boşnaklara yönelik sözleriyle tartışmalara neden olan Yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepkiler sürüyor. Gelen eleştiriler üzerine kanalın işine son verdiği Kütahyalı için, Türkiye genelinde faaliyet gösteren Bosna-Sancak dernekleri ortak açıklama yaptı. Dernekler, sözlerin kabul edilemez olduğunu, toplumu ayrıştırdığını ifade etti.

Bir açıklama da İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe’den geldi.

Türkmentepe, yaptığı açıklamada, “Her programda, her konuşmada birilerine hakaret etmeyi rutin hale getiren, düzeysizliği, basitliği, ahlaktan ve aile terbiyesinden nasiplenmemiş ruh haliyle toplumun tüm sosyolojik fay hatları üzerinden ikbal arayışına giren, bunun dışında da başka hiçbir özelliği bulunmayan Rasim Ozan Kütahyalı isimli sorunlu kişi canlı yayın esnasındayken kendisine yapılan şakayı, hem ülkemizin hemde Balkanların temel taşlarından olan Boşnak hemşerilerimiz üzerinden "Kusturmalı Boşnak S....." olarak nitelendirmiştir

Rasim Ozan Kütahyalı’nın bu alçakça ifadeleri değil Boşnak halkına, hiçbir halka karşı sarf edilemez. Bu ifadeler son derece tahrik edicidir, aşağılayıcıdır ve yapılan kelimenin tam anlamıyla ırkçılıktır. Boşnaklar ülkemizin ve Balkan coğrafyasının onurlu, gururlu ve şerefli bir parçasıdır” dedi.

Kütahyalı’nın sözlerine Bornova’da faaliyet gösteren İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Gül de tepki gösterdi.