GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Temmuz 2022 Pazartesi 14:53

Egedesonsöz yazdı, Valilik harekete geçti: Yağma durduruldu!

Egedesonsöz yazarı Hanzade Ünuz’un gündeme getirdiği İzmir Vali Konağı’na dair yağmalama olayına ilişkin açıklama yapan Valilik bir şüphelinin yakalandığını, birinin cezaevinde olduğunu birinin de arama çalışma sürdüğünü belirtti. Valilik ayrıca Konağın 24 saat koruma altına alındığını da açıkladı.

EGEDESONSÖZ – Egedesonsöz yazarlarından Hanzade Ünuz, Konak Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan ve beş yıldır kullanılmayan İzmir Vali Konağı’nın soyulduğu anlara ait görüntülerini dünkü (10.07.2022) köşesine taşımış ve tarihi yapının sahipsiz kaldığını vurgulamıştı. 

SOYGUNUN FOTOROMANI OLUR MU ABİDİN?

Egedesonsöz'ün bir kez daha gündeme getirdiği İzmir Vali Konağı ile ilgili harekete geçen Valilik yaptığı açıklama ile Emniyet Müdürlüğü’nün çalışma başlattığını dile getirdi. 

Görüntülerde yer alan Yunus A.’nın Konak ilçesindeki Anafartalar Caddesi'nde yakalandığı ve adliyeye sevk edildiği bilgisinin verildiği açıklamada ise Uğur H.’nin ise çeşitli suçlardan cezaevinde olduğu belirtildi. Yine görüntülerde yer alan Kadir U.’nun ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği ifade edildi. 

Valilik ayrıca benzer olayların yaşanmaması için İzmir Vali Konağı’nın 24 saat boyunca koruma altına alındığının bilgisini de paylaştı. 

Valiliğin açıklaması şu şekilde:

Mithatpaşa Caddesi No: 763 sayılı adreste bulunan eski valilik konutunda 07.07.2022 tarihinde hırsızlık olayı meydana geldiğinin bazı sosyal medya hesaplarında ve internet haber sitelerinde paylaşılan görüntülerden anlaşılması üzerine İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından gerekli çalışma başlatılmıştır.

Emniyet Müdürlüğümüzün ilgili birimlerince incelenen görüntüler neticesinde, görüntülerdeki şahıslardan birinin, açıktan hırsızlık kaydı bulunan Yunus A. olduğu tespit edilmiş ve adı geçen 10.07.2022 günü saat 20.00'si ralarında Anafartalar Caddesi üzerinde yakalanmıştır. Şahıs mevcutlu olarak adliyeye sevk edilmiş olup işlemleri devam etmektedir.

Diğer şahıslardan Uğur H.'nin çeşitli suçlardan cezaevinde olduğu anlaşılmış, açıktan hırsızlık başta olmak üzere çeşitli suç kayıtları bulunan Kadir U.'nun yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir.

Eski valilik konutunun benzer olaylara karşı 24 saat esasıyla korunması amacıyla Konak Kaymakamlığınca görevlendirme yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.