GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
24 Ağustos 2016 Çarşamba 13:08

Egedesonsöz ‘teknik hata’ kurbanı!

6 saatlik erişim yasağını mahkeme karar yazımında yaşanan büyük bir teknik hatadan kaynaklandığı ortaya çıktı… İşte detaylı açıklama...
OHAL kapsamında yayınlanan 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de adı kapatılan basın organları arasından yer alan ancak İzmir Valiliği’ne yapılan itiraz sonucu haber portalına erişim engeli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kaldırılan Egedesonsöz bu kez de teknik bir hatanın kurbanı oldu.

Dün (23.08.2016) akşam 18.00 itibariyle Sakarya 2.Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2016/3059 sayılı kararıyla egedesonsoz.com kullanıcılarının karşısına çıkan erişim engelinin perde arkası kısa sürede aydınlatıldı.



Erişim yasağı kararının Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın kendisi hakkında 10 Mart 2015 tarihinde ‘Sosyal medyadaki kamuda kasırga esiyor’ başlığıyla yayınlanan haber nedeniyle alındığı öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın avukatının 23 Ağustos günü yaptığı başvuru mahkeme tarafından aynı gün kabul edilerek alınan kararın Erişim Sağlayıcıları Birliği üzerinden uygulandığı netleşti. Ancak karar metni elimize ulaşınca www.egedesonsoz.com’un büyük bir teknik hata yüzünden mağdur edildiği de ortaya çıktı.



Söz konusu haberin erişiminin engellenmesine ilişkin alınan kararın Egedesonsöz’le birlikte haberi yayınlayan diğer 7 site için bu yönde yazıldığı görülürken, kararı yazan katibin Egedesonsöz’a ait bölümde haberin linkini yazmayı unutarak sadece haber portalının linkini yazmasıyla yasak tüm siteye uygulandı.

Egedesonsöz yetkililerinin ilgili mercilere anında ulaşarak yapılan bu vahim hatayı fark etmelerini sağlamaları üzerine 6 saatlik bir mağduriyetin ardından gece geç saatlerde erişim yasağı bütünüyle kaldırıldı.

Yapılan bu teknik hata nedeniyle yaşanan büyük mağduriyetin hukuksal olarak da takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirir, süreçte bizden desteğini esirgemeyen tüm yetkililere teşekkür ederiz.

EGEDESONSÖZ