GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Mart 2017 Çarşamba 15:45

Ege Üniversitesi’nin yeni rektöründen ilk mesajlar

YÖK tarafından açığa alınan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hoşcoşkun’un yerine görevlendirilen Prof. Dr. Dedeoğlu, ilk mesajını verdi. Dedeoğlu, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu bir görevdir. Ege Üniversitesi’nin başarılı kadrolarıyla birlikte üniversiteyi yöneteceğiz” dedi.

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle açığa aldığı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un yerine görevlendirilen Prof. Dr. Beril Dedeoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Dedeoğlu, üniversiteyi deneyimli, tecrübeli ve başarılı akademik kadro ile birlikte yöneteceğini söyledi.

- SENDİKADAN 'HOŞCOŞKUN' ÇAĞRISI: TÜM İŞLEMLERİ GERİ ÇEKİLSİN!... 

Egedesonsöz’e konuşan Dedeoğlu, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Hepimiz bunun farkındayız. Bu bir görevdir. Ben de bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Ülkemizde bilimin gelişmesi, akademik hayatın başarılarla gündeme gelmesi gerekiyor. Bir kişinin tek başına yapabileceği işler değildir. Bu bir kadro ve ekip işidir. Ege Üniversitesi, üniversitelerimiz içinde oturmuş, düzeni olan ve en sakin kurumlarımızdan birisidir. Ege Üniversitesi’nde çok güzel ve başarılı akademik kadrolar ve ekip var. Ben de bu ekip ile üniversiteyi birlikte yöneteceğim. Bu durum, ortaya çıkan dönemeçlerden bir tanesidir. Görevlendirmem nedeniyle kısa sürede görevime başlayacağım” dedi.

İŞLERİN AKSAMAMASI GEREKİYOR
İzmir’i yakından tanıdığını belirten Prof. Dedeoğlu, kente yabancı olmadığını söyledi. Dedeoğlu, “İzmir’de doğmadım ama çok iyi biliyorum. Ailem İzmirlidir. Soruşturmanın selameti açısından bir görevlendirme yapıldı. Bu görev şimdilik geçicidir. Sonrasında ne olacağı henüz net değildir. Benim görevim yürütülen soruşturma nedeniyle işlerin aksamamasını sağlamaktır. Tarafsız bir kişi olmam nedeniyle bu göreve getirildim. Soruşturma nedeniyle görevden el çektirilen rektörün yardımcıları ve akademik kadronun da zor durumda kalmaması gerekiyor. Burada bize de önemli bir görev düşüyor. Görevlendirmenin teknik olarak kalıcılığı ve sabitlenmesi durumu sonraki meseledir. Bu konuda arkadaşlarımızla gereken görüşmeleri yapacağız” diye konuştu.