GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mart 2017 Çarşamba 13:19

Ege Üniversitesi’nde büyük operasyon: O dekanlar gitti…

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu YÖK tarafından görevden alınan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un atadığı dekanları görevden aldı. Dedeoğlu, rektör yardımcılığına üç atama yaptı.

EGEDESONSÖZ - Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından açığa alınmasından sonra başlayan hareketli süreç devam ediyor.

YÖK’ün Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nu İzmir’de görevlendirmesinin ardından yeni bir operasyon daha yapıldı. Göreve gelir gelmez, eski rektör Hoşcoşkun’un yardımcılarını görevden alan Dedeoğlu, bu kez dekanları değiştirdi. Dedeoğlu, Hoşcoşkun’un atamasını yaptığı dokuz dekandan altısını gönderdi.

İLK ATAMA YARDIMCILIKLARA
Dedeoğlu, ilk olarak görevden alınan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Handan Ak ve Prof. Dr. Hasan Kalyoncu’nun yerine üç yeni ismi getirdi. Dedeoğlu, rektör yardımcılığı görevine Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Cengiz Metin, Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. Makbule Aşıkoğlu ve Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu’nu getirdi.

DEKANLAR DA GİTTİ
Dedeoğlu, üst yönetimde yaptığı değişikliğin ardından Hoşcoşkun’un onayıyla 5 Eylül 2016’da görevlendirmeleri yapılan dekanların istifalarını aldı. Yapılan değişiklik sonucu Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Çaklı’nın yerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Metin’in vekalet etmesi kararlaştırılırken Eczacılık Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Hüsniye Kayalar’ın yerine Esra Baloğlu atandı. Tıp Fakültesi’nde aynı zamanda dekan ve başhekim olan Prof. Dr. Hikmet Hakan Aydın da gönderildi. Aydın’ın yerine Prof. Dr. Cemil Görgün getirildi. Dedeoğlu, Fen Fakültesi Dekanı İsmet Karaca’yı da görevden aldı. Karaca’nın yerine Prof. Dr. Alpay Kırlangıç görevlendirildi.  Yapılan operasyonda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Berber de gitti. Berber’in yerine Prof. Dr. Asiye Özlem Önder geldi.

BİZZAT KENDİSİ KALDI
Rektör Dedeoğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gaye Erel’i de görevden alırken yerine henüz bir atama yapmadı. Tüm yetkileri şimdilik kendisine alan Dedeoğlu’nun, dekan vekili olarak süreci bir süre bizzat yürüteceği öğrenildi.

Öte yandan Hoşcoşkun’un atama listesinde yer alan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, kapatılan İzmir Üniversitesi’nden gelen Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bolca yerinde kaldı. Önümüzdeki günlerde kalan üç ismin durumuyla ilgili de değerlendirmelerin yapılacağı öğrenildi.