GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Televizyon
1 Mayıs 2017 Pazartesi 12:32

Ege TV'den ekranlara gözyaşlarıyla veda...

İzmir’in 22 yıllık televizyon kanalı Ege TV’nin kapanışı resmen gerçekleştirilirken son programda göz yaşları sel oldu. Televizyonda yıllardır çalışan birçok isim veda programında duygusal anlar yaşadı.

EGEDESONSÖZ- İzmirli İşadamı Cem Bakioğlu’nun sahibi olduğu Ege TV ve Radyo Ege Mayıs ayı itibariyle yayın hayatına son verdi. 22 yıldır İzmir ve bölgenin nabzını tutan kanal son programını gerçekleştirdi. Çalışan personelin iş çıkışlarının verildiği kanal son yayınını da duygusal bir şekilde noktaladı. Yapılan özel veda programında kanalda yıllardır çalışan ve emekleri geçen kişilerin düşüncelerine yer verildi. Veda programında duygusal anlar yaşanırken programcılar zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.


Ege Televizyonu,  İzmirli bir grup sanayici ve işadamı tarafından 1994 yılında kuruldu. Kuruluşundan bir süre sonra, başta Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar olmak üzere birçok ortak ayrılırken Bakioğlu Holding’in Sahibi Cem Bakioğlu, 10 milyon 675 bin TL sermayeli televizyonun yüzde 90 hissesine sahip olarak yayıncılığa devam etti. Bölgesel yayın lisansına sahip olan ve uydudan yayın yapan kuruluş mali kriz yaşanınca geçtiğimiz aylarda personelin bir bölümü ile yollarını ayırmıştı.  Az sayıda personel ve normal yayıncılık ile çalışmaları sürdürüleceği açıklanan kanal için alınan kapatma kararı sürpriz olarak nitelendirilmişti.