GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Mayıs 2017 Cuma 08:50

Ege'nin ünlü holdingi komşuyu örnek gösterdi: Konutu kaptı!

Akça Holding’e ait Bornova’da bulunan 10 bin metrekarelik araziye Çevre Şehircilik Bakanlığı yeni plan yaptı. Akça Holding “ticari alan” kullanımı olan yerle ilgili talep başvurusunda Kavuklar, Avcılar İnşaat ve Gözde Grup’un MyVia projelerini gerekçe gösterdi, Bakanlık onayı verdi.

EGEDESONSÖZ - Kuru meyve ihracatı ile tanınan “Üzüm Kralı” ünvanlı Osman Akça’nın adını taşıyan şirkete ait Bornova Ağaçlı Yol üzerindeki arazinin yeni planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlık, şu anda Rıza Akça tarafından idare edilen Akça Holding bünyesindeki Osman Akça Tarım Ürünleri A.Ş’nin sahibi olduğu 10 bin metrekarelik alan için başvuru yaptı. 

DİĞERLERİNDE VAR
Şirket, Ankara Yolu ile Bornova Ağaçlı Yol arasında kalan son yıllarda konut artı ticaret odaklı projelerin, rezidansların ve yurtların yapıldığı yerde planlama talebinde bulundu. Bakanlığa yaptığı başvuruda, aynı bölgede bulunmasına rağmen kendisinin sadece “ticaret” yapabilecek planı olduğunu buna konutun eklenmesi gerektiğini belirtti. Örnek olarak da Kavuklar, Avcılar İnşaat ve Gözde Grup’un MyVia projelerini örnek gösterdi. Başta bu şirketler olmak üzere birçok şirkete onay verildiğini belirten Akça, son yapılan değişiklikle “konutu” ekledi.

ZAYİAT FAZLA!
Akça Holding, Bornova’da yapacağı yeni projenin planlama talebinde bir ayrıntıya daha vurgu yaptı. Şirket, Yaşar Holding’in sahibi olduğu DYO Boya Fabrikası’nın da bölgede olduğunu onların yüzde 14 oranında kamuya terklerinin bulunduğunu anlattı. Kendilerinin ise aynı şekilde plan notları olmasına rağmen yüzde 46 oranında bir zayiatlarının bulunduğunu vurguladı. Konut ve ticaret karışımı örnek gösterilen şirketlerin ise yol ve kamuya terkten doğan zayiatlarının yüzde 15 civarında sabit kaldığını dile getirdi. 

Akça Holding’in bakanlık onaylı planına göre bölgede 20 bin metrekare inşaat yapılacak. Ayrıca plana göre kat sayısı 10’a çıkartılacak. Bölgenin ve yerin konumuna göre de 194 daireye denk gelen bir yapı ortaya çıkmış olacak.