GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Kasım 2017 Salı 14:13

Ege’nin turizm merkezi şoku yaşamıştı: Yılbaşı doping olacak!

Geçtiğimiz yıllarda binlerce turisti Kuşadası limanına taşıyan dev kurvaziyerler yerini Balkan ülkelerinden gelen daha küçük gemilere bıraktı. Kötü bir yaz sezonu geçiren turistik ilçe yılbaşı organizasyonlarından umutlu.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’deki turizm piyasasından ülkemizdeki siyasi belirsizliği gerekçe göstererek çekilen kurvaziyer gemisi Royal Caribbean, Kuşadası esnafını ekonomik açıdan zor durumda bırakmış, bölgede etkin turizm hacmine sahip geminin ardından kurvaziyer yolcu sayısı bitme noktasına gelmişti. Özellikle çarşı esnafının söz konusu durumdan çok etkilendiğini kaydeden Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, yılbaşından umutlu olduklarını söyledi.

Akdoğan, yaz döneminin iyi geçmediğini hatırlatarak bölgede kruvaziyer açığının küçük gemilerle gelen turistler ile kapatmaya çalıştıklarını ifade etti.  Yaklaşık 150-200 kişilik küçük gemilerle Balkan ülkelerinden gelen yolcuların otellere ve esnafa umut olduğunu belirten KUTO Başkanı Akdoğan “Kötü bir yaz sezonu geçirdik. Özellikle çarşı esnafı kurvaziyerlerin yanaşmamasından, yolcularının gelmemesinden çok etkilendi. Sektör genel olarak olumsuz etkilendi. Kötü bir yaz sezonu geçirdik. Yılbaşında ise umutluyuz” dedi.

BALKAN ÜLKELERİNDEN TURİST BEKLİYORUZ
Büyük şirketlere ait kurvaziyer gemilerinin limana yanaşmamasının ardından Kuşadası’na daha küçük gemilerle Balkan ülkelerinden turistlerin geldiğini, yılbaşında bu sayının artacağını belirten Akdoğan “Yılbaşında Balkan ülkelerinden, Yunanistan, Bulgaristan ve Macaristan gibi ülkelerden 150-200 kişilik daha küçük teknelerle turistler geliyor. Yılbaşında açık olan beş yıldızlı otellerimiz ve eğlence merkezlerimizin dolacağını bekliyoruz. Rezervasyonlara bakıldığında yılbaşında doluluk bekliyoruz. Bu nedenle otelciler olarak umutluyuz” şeklinde ifade etti.