GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Mart 2019 Perşembe 14:00

Ege'nin otomotiv devi konkordato istedi: Pamukkale’den mi etkilendi?

İlyas Şen Şirketler Grubu’nun, Pamukkale’ye geçmiş süreçte araç sattığı ve 30 milyon TL’lik hakkını alamadığı için konkordato talebinde bulunduğu belirtildi. Firma, sahibi ve bünyesindeki 5 şirketle birlikte mahkemeye başvuruda bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son dönemde ekonomide yaşanan olumsuz dalgalanma, liranın değer kaybetmesi çok sayıda işletme ve kuruluşu zor durumda bıraktı. Ticari hayatın olumsuz etkilenmesi sonucunda Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de dev kuruluşların bazılarının konkordato ve iflas etmesi bazılarının da satış kararı alması dikkat çekti.

Son olarak Balıkesir merkezli olan ve İzmir’de de faaliyet gösteren otomotiv sektörünün önemli firmaları arasında bulunan İlyas Şen Şirketler Grubu konkordato talebinde bulundu. BMC, Man, Iveco, Honda, Opel, Hyundai, Citroe gibi markaların da satış temsilciliğini üstlenen firmanın geçtiğimiz süreçte dev ulaşım markası olan Pamukkale’nin içinde bulunduğu olumsuz durumdan etkilendiği ve bu yüzden konkordato yolunu seçtiği iddia edildi.

Bir süre önce konkordato talep eden ve iflası gündeme gelen Pamukkale’ye araç satımı yapan firmanın alacağının ödenmemesi durumunda zora girdiği öne sürüldü. Pamukkale yetkilileri iflas gibi bir gelişmenin yaşanmayacağını ve faaliyete devam edeceklerini açıkladı fakat İlyas Şen Şirketler Grubu’nun sıkıntılı süreci için mahkemenin yolunu tuttuğu belirtildi.   30 milyon TL’lik alacağının ödenmemesi durumunda firma, sahibi ve bünyesindeki 5 şirketle birlikte konkordato istedi.