GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Ekim 2018 Salı 16:11

Ege'nin o ilinde büyük sürpriz: Genel Merkezi beklemediler!

Kütahya İl Başkanı Makbul Sarı, MYK ve PM’de olan aday belirleme yetkisini il ve ilçe örgütleriyle eşgüdümlü bir şekilde kullandıklarını açıkladı. Genel merkez tarafından oluşturulan takvim işlerken çok sayıda ilde henüz aday adaylıkları noktasında başvurular alınıyor. Buna rağmen Kütahya’da adayların netleştiği duyuruldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerin hazırlıklarına başladı. Sürecin şu ana kadarki en hareketli partisi genel merkez tarafından oluşturulan takvimi işleme alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu. Parti çeşitlik bölge ve illerde farklı aday belirleme yöntemini uygulamaya hazırlanırken aday adaylıkları noktasında günbegün gelişmeler de yaşanıyor.

KÜTAHYA LİSTESİ BELLİ OLDU!
Ege Bölgesi’nde partinin çok güçlü olmadığı illerden olan Kütahya’da İl Örgütü flaş bir karara imza attı. PM ve MYK’da olan aday belirleme yetkisinin il ve ilçe örgütleriyle eşgüdüm çerçevesinde kullanıldığı öğrenildi. İl Başkanı Makbul Sarı, il ve ilçede gösterilecek belediye başkan adaylarının belli olduğunu söyledi. 

Başkan Sarı, “Bizde adayları il belirledi. İlçelerle beraber mutabakata vardık. Genel merkeze de sunduk. Bu isimler dışında alternatif yok. Genel merkezle olan görüşmemizde bu isimler vardı. İlçe ve il yönetiminin varsa milletvekilinin üstünde uzlaştığı isimlerden kazanma ihtimali de olanları belirliyoruz. Genel merkez muhtemelen yarın bu isimleri açıklayacak” dedi.

Şaphane ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Rasim Daşhan, geçtiğimiz günlerden partisinden istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı.