GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
22 Ekim 2021 Cuma 16:10

Ege’nin cennet koyunda çevre katliamı: Denize beton döktüler!

Marmaris’in Karacasöğüt Koyu’nda yapılmak istenen yat limanının inşaatı sırasında denize beton döküldüğünün görüntüleri ortaya çıkarken Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Marmaris’in Karacasöğüt Koyunda yapımı devam eden yat limanı alanında devam eden inşaat çalışmaları ile ilgili bir video paylaştı. Videoda limanın beton direklerinin dikimi esnasında dökülen betonların denize taştığı görülüyor.

MUÇEP inşaat çalışmaları ile sosyal medya hesaplarından açıklama yayınlandı. Marmaris Karacasöğüt'ten çok acı görüntüler geldiğinin ifade edildiği açıklamada “MUÇEV adlı şirket iş makinalarını denizin içine kadar sokmuş, kıyıyı, denizin içini de betona bulamakta. Bu, birden çok mevzuata aykırı, dolayısıyla açıkça suç olmakla beraber, deniz ve kıyı ekosistemlerine çok ağır tahribat yapmaktadır” denildi.

DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR’
Dava sürecinin devam ettiğinin belirtildi açıklamada şu ifadelere yer verildi “Niyetlendikleri proje, "ÇED gerekli değildir" kararı ile geçmiş fakat Marmaris Belediyesi bu karara dava açmıştır. Gelen bilirkişi raporu, "ÇED gerekli değildir" kararının ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymuş ve mahkemeden durdurma beklenirken, Marmaris Belediyesi, MUÇEV şirketinden ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen baskılara dayanamadığını söyleyerek yeni bir ruhsat vermiştir. Bugün bunun acı sonuçlarını görüyoruz!. Marmaris'teki arkadaşlarımız bugünkü görüntülerle/kanıtlarla mahkemeye, ivedi yürütmeyi durdurma talebiyle hemen başvurmuş ve başlanan yıkımın derhal son bulması için şu an da büyük uğraş veriyorlar.”.

MUÇEP, Marmaris Belediyesi’ne ruhsatın iptal edilmesi çağrısında da bulundu.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR’ KARARI VERİLMİŞTİ
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Karacasöğüt Koyunda MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan Yat Yanaşma Yeri Projesi” için Valilik tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti. Karara karşı Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Belediyesi birlikte kararın iptali için dava açtı. Mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyeti hazırladığı raporunda söz konusu proje için ÇED raporunun gerekli olduğunu dile getirmişti. Mahkeme henüz kararını açıkladı.