GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
18 Ocak 2024 Perşembe 10:48

Ege’nin cennet koyuna otel!

Muğla Milas’ta kalan ve Ege’nin cennet koyları arasında olan bir bölgeye daha otel dikilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla’nın Milas ilçesi sınırlarında inşa edilmek istenen bir otelle ilgili kararını açıkladı.

Bakanlık, Akfen GYO bünyesinde Gökliman Yatırım İnşaat Şirketi’nin ‘Loft İasos Turizm Konaklama Tesisi’ projesi için ‘ÇED olumlu’ kararı verdi.

Otelin dikileceği 310 ada 1 parsel ise doğal yapısı ile ön plana çıkıyor. Şirket, 52 bin metrekarelik alana 550 odalı apart otelden oluşan 45 bloktan oluşuyor.

Proje alanının bağlı bulunduğu Aydın - Muğla - Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında Turizm Tesis Alanı olarak kayıtlı. Şirket proje için 547 milyon 785 bin TL bütçe ayırdı. Otelin 3 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.



Proje tanıtım dosyasında proje ile ilgili şu ifadeler yer aldı:

310 ada 1 nolu parselde halihazırda herhangi bir yapı ve yerleşim bulunmamakta olup, proje kapsamında bahse konu parsel sınırları içerisinde 37 adet bloktan oluşan toplam 464 Odalı Apart Otel işletmeciliği ile restoran, kafe - ortak çalışma alanları, havuz, çocuk kulübü ve spa alanların bulunduğu günübirlik tesis alanları planlanmaktadır. Arsa alanının 30.714,54 m2’lik kısmı Turizm Tesis Alanı, 21.306,52 m2’lik kısmı da Günübirlik Tesis Alanı kullanımındadır.



AKFEN HOLDİNG BÜNYESİNDE
AKFEN Holding bünyesindeki AKFEN Gayrimenkul Ortaklığı’nın yönetim kurulu başkanlığını ise ortaklardan Hamdi Akın yürütüyor. Holdingin, maden, elektrik santralleri, şehir otelleri zincirleri, liman taşımacılığı, gayrimenkul, turizm ve denizyolu taşımacılığı alanında faaliyetleri bulunuyor.