GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
14 Mart 2016 Pazartesi 10:26

Ege Denizi'nde mülteci botu battı: 8 kayıp

Ege Denizi'nde çıkılan umut yolculuğunda batan mülteci teknesindeki 13 kişiden 5'i yüzerek İstanköy Adası'na ulaşabildi. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, kayıp 8 mülteci için Ege'de arama kurtarma çalışması başlattı.
Yunanistan'da yayın yapan 'www.enikos.gr' adlı sitenin haberine göre; bu sabah Bodrum'dan yola çıkan 13 mültecinin içinde bulunduğu tekne, İstanköy Adası'na 1 mil kala fırtınada battı. Teknedeki 13 mülteciden 5'i, yüzerek İstanköy'ün Kumburnu Mevkii'nden karaya çıktı. Kurtulan mültecilerin ifadeleri sonrası kayıp 8 kaçağın bulunması için Ege Denizi'nde Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri çalışma başlattı.

İKİ AYRI ÜLKE DE ÇALIŞMALARA KATILDI
Düşüp kaybolan 8 mülteci için Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri, kendi suları ve uluslararası alanda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Göçmen geçişlerini engellemek için Ege'de bulunan Finlandiya'dan 'Merikarhu' ve İtalya'dan 'CP 292' adlı Sahil Güvenlik gemileri de çalışmalara katıldı. Türk ve Finlandiya sahil güvenlik botlarının zaman zaman birbirlerine 200 metre kadar yaklaştıkları görüldü. Şu ana kadar yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadığı belirtildi. (dha)