GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Haziran 2021 Pazartesi 11:21

Ege Denizi için rahatlatan ‘musilaj’ açıklaması!

Marmara Denizi’ni aşarak, Bozcaada çevresine ulaşan müsilaj turizmcilerde endişe yarattı. Deniz yüzeyini kaplayan kötü görüntüsüyle, Ege Denizi’nin kuzey kıyılarına ulaşan müsilajın daha güneye inmesi ihtimali hakkında konuşan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yurga, “Müsilaja akıntının olmadığı yerlerde rastlıyoruz. Çalkantının olduğu, açık denizlerde; dağılır, barınamaz. Açık denizde müsilaj olmaz” dedi.

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Marmara Denizi su yüzeyini ve derinlerini saran ve "deniz salyası" olarak adlandırılan müsilajla boğuşurken tehlike her geçen gün artıyor.

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan deniz salyasının (müsilaj) Çanakkale Boğazı ve Bozcaada civarına kadar ulaşması vatandaşlarda endişe yarattı. Pandemi gölgesinde geçecek turizm sezonuna, müsilajın da damga vurarak zedelemesi ihtimalleri konuşulmaya başlandı.

Bozcaada açıklarından Limni Adası'na doğru giderek dağılan müsilaj hakkında konuşan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yurga, “Türkiye’de müsilaj; İstanbul Şile kıyıları, İstanbul Prens Adaları, İzmit Körfezi, Marmara Adası, Avşa Adası, Gökçeada ve Ege Denizi’nin Kuzey kesimlerinde görülüyor. Yani akıntının olmadığı yerlerde rastlıyoruz. Çalkantının olduğu, açık denizlerde; dağılır, barınamaz. Açık denizde müsilaj olmaz” diye konuştu.